Следва

Восъчно перфектни: двойката зае мястото си в музея

Стоянка Мутафова: стотен "Капан за мишки"!

Стоянка Мутафова отново ще се превъплъти в прочутата капризна стара дама от класическото криминале на Агата Кристи „Капан за мишки“...

Culture преди 10 години

Стоянка Мутафова отново ще се превъплъти в прочутата капризна стара дама от класическото криминале на Агата Кристи „Капан за мишки“. Кралицата на българския театър е в чудесна форма и е решена за пореден път да демонстрира страхотната си класа.

Режисьор на постановката е Бина Харалампиева, а сред обичайните „заподозрени“ са актьорите Стефан Мавродиев, Даниел Цочев, Анатоли Лазаров, Роберт Янакиев, Свежен Младенов, Татяна Захова, Мариана Жикич.

В търсенето на убиеца, зрителят става свидетел на неочаквани обрати и драматични моменти, гарнирани с необходимата доза британски хумор.

Театър „Възраждане“ ви очаква. Вижте една легендарна постановка, която не спира да се играе в целия свят още от премиерата й през далечната 1949 г.

„КАПАН ЗА МИШКИ“, 21 декември, начало: 19:00 ч.

More from View Sofia

More Culture

„Рипли“: 5 причини да гледаме трилъра с Андрю Скот и Дакота Фанинг

Movies & TV преди 10 часа

През април всички погледи (включително на нашата редакция) са насочени към новия сериал на Netflix "Рипли". И въпреки че историята, базирана на романа на Патриша Хайсмит за дребен мошеник, е позната на мнозина от филмовата адаптация от 1999 г. с участието на Мат Деймън, открихме пет причини (всъщност са доста повече) да загледаме нейния нов прочит. Предупреждение за спойлер: "Рипли" на Стивън Зейлиън е много пристрастяващ.  

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.