Следва

Птиците умират сами

Френският президент признал за любовната си афера

Франсоа Оланд признал на партньорката си Валери Трирвайлер за връзката си с актрисата Жули Гайе.

People of art преди 10 години

Франсоа Оланд признал на партньорката си Валери Трирвайлер за връзката си с актрисата Жули Гайе. Това станало в Елисейския дворец малко преди публикацията в сп. "Клоузър", разкрила тайната любовна афера на френския държавен глава.

Сцената се разиграла без крясъци и сълзи, твърди в. "Паризиен". Оланд не отрекъл нито че е ходил на срещите с мотопед, придружаван от бодигарда си, нито че любовната афера е започнала преди няколко месеца.
След това обяснение двойката си дала няколко дни за размисъл, преди да изясни ситуацията пред обществото, продължава "Паризиен".

Президентът и жената, която и досега всички се смущават да наричат първа дама заради странния статут (тя живее с Оланд без брак), посрещнали заедно Нова година в резиденцията във Версай. Няколко дни по-рано, на 26 декември, президентът приел поканата за коледен обяд със семейството на Трирвайлер.

"Не е вярно, че живеят в различни крила на Елисейския дворец, както твърдят някои - казва близката на Валери. - Въпреки трудностите те имаха дълъг съвместен живот. Да се види как всичко това рухва на първа страница, е жесток удар."

В петък, съсипана от разкритията на "Клоузър", партньорката на Оланд бе приета в болница. Кръвното било много ниско и лекарите препоръчали да си почива 10-ина дни. Предполагаше се, че Трирвайлер ще напусне болницата още вчера, но ще бъде под наблюдение няколко дни.

"Тя е готова да прости, не иска да затръшне вратата в момент на афект, но иска много бързо да стане ясно какви са намеренията на Оланд", казва нейната близка.

По странна ирония на съдбата актрисата Жули Гайе се запознала с президента благодарение на първата му партьорка Сеголен Роаял, писаха други френски издания. Роаял, с която Оланд живя 30 години без брак, е майка и на 4-те му деца.

Според медиите това е реваншът на Сеголен Роаял. През 2007 г. тя бе изместена от сърцето и леглото на Оланд от сегашната му партньорка Валери Трирвайлер. В неделя обаче Роаял се разграничи от "сапунената опера", като заяви пред тв "Франс 2": "Не искам с някоя случайна фраза да подхранвам тази история, която е много далече от тревогите на французите." Според нея страницата на скандала трябва да бъде затворена бързо.

(http://www.24chasa.bg/)

Жули Гайе

Франсоа Оланд с партньорката си Валери Трирвайлер

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра