Следва

Стойка тук, муцунка там... или Амбър Хърд за списание Jalouse

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Малко хора имат изключителния...

All fashion преди 10 години

Кейти Пери във Valentino на Grammy 2014

Малко хора имат изключителния шанс да се погледнат в от котюр рокля няколко дни след като същата тази рокля е дефилирала на Парижката седмица на висшата мода, а Кейти Пери я получи за цяла нощ в неделя вечер по време на наградите Grammy.



Певицата бе номинирана в категория „Песен на годината” и респективно на тази престижна номинация носи Valentino от последното им шоу. И двете, и Кейти, и Роклята, поотделно, изглеждат много атрактивни на събитието, но заедно не си пасват особено. Деликатният шифон Valentino, който обвива тялото на Пери, асоциираме с луксозна опаковка, а силуетът му не е най-подходящият за оформената, но леко пищна фигура на Кейти - смъкнатата с няколко сантиметра талия и обемът в полата визуално скъсяват и разширяват тялото на певицата. Пък и не сме убедени, че буквализмът - рокля с ноти на музикални награди - е толкова готин ефект.

Восъчните момичета в кампанията на Lanvin пролет-лято 2014




Стивън Мейзъл снима Саша Лус, Джулия Нобис и Ирен Хиемстра в пролетно-лятната кампанията на Lanvin, един лейбъл, който очакваме с горещо нетърпение в поредицата модни седмици и чийто креативен двигател Албер Елбаз е способен да конструира най-добрите силуети.

И наистина, в този първи кадър влизат във фокус чудните Lanvin създания от металически и златни текстури, както и забележителните им аксесоари, също силен отдел на френската модна къща, но нещо силно ни тревожи във восъчно белите модели. Момичетата изглеждат твърде изтерзани, студенокръвни и слаби, за да си ги представим в друго състояние, освен в статичното им, заради което лесно ги оприличаваме на неподвижните манекени от витрините. Последните все пак са просто пластмасови изделия, наподобяващи анатомично човешките форми, нали?

Стойка тук, муцунка там... или Амбър Хърд за писание Jalouse



Много харесваме женственото и леко ретро излъчване, което притежава новата любима на Джони Деп, актрисата Амбър Хърд. Освен това тя има страхотни попадения на червения килим и изглежда перфектно с всеки нюанс червило... умение, което бихме искали да усвоим.

Не можем да скрием разочарованието си обаче от последната й фотосесия за февруарския брой на френското издание „Jalouse”, където актрисата изглежда прекрасно, но уви, красотата й не е достатъчна да я спаси от изкуствените и странни пози, в които са я уловили фотографите.

Щироко отворената уста и „неприличните” пози би трябвало да излъчват нещо, но... само на теория. Съжаляваме много за Амбър, но кадрите действително напомнят повече на самоснимаща се тийнейджърка, отколкото на модна фотосесия.

Виж всички снимки тук>>

Джейми Дорнан и Констанс Яблонски в рекламната кампания на Hogan



Още една кампания ни боде очите от изминалата седмица. Тази на италианския бранд Hogan, чиито главни роли на Мъжа и Жената са раздадени на красавеца Джейми Дорнан и топ модела Констанс Яблонси.

Преглъщаме клишетата като яхтите, Венеция, мъжът и жената романтично, но не можем да преглътнем незаинтересоваността от случката, която и двамата герои демонстрират върху лицата си. Очевидно е, че Констанс и Джейми не си подхождат като двойка, помежду им няма никаква връзка, дори тя да е чиста игра, по-скоро са като два отделни елемента, събрани после в приличен колаж. Заради професионалния им опит сме убедени, че го магат далеч по-добре, явно това не е техният бранд и точно тяхният флирт.

Виж всички снимки от кампанията>>
 
„Натуралната” Лена Дънам на корицата на американския Vogue



Без съмнение най-влиятелното издание в света на модата просто отказва да приеме, че реалните форми съществуват. Поредното доказателство: фотосесията и корицата на актрисата Лена Дънам, известна с участието си в сериала Момичета/Girls, на който e едновременно и сценарист, и режисьор, и изпълнител на главната роля, заснети от страхотната Ани Лейбовиц.

Интересен е фактът, че преди очевидните манипулации, извършени ловко с Фотошоп, Лена изглежда съвсем себе си, и определено се справя с ролята си на посланик на една по-реалистично оформена визия. Ана Уинтур обаче не споделя подобно мнение; след като брадичката, челюстта, вратът, рамене, бюстът, талията и ханша на актрисата са визуално прибрани, издължени и чувствително по-тънки, следователно снимките са „годни” за публикуване.

Подобни случаи само напомнят колко безмилостна към недостатъците може да бъде модната индустрия, а в частния случай на Лена, точно недостатъците са част от имиджа й. Актрисата е известна с небрежното си отношение към строгите холивудски идеали за красота и не цели непременно вталяване. 

Не че безформените рамене и отпуснатият бюст са естетически приемливи на гланцирана хартия, но ако не искаш да ги има в списанието ти, просто не ги снимаш. Значи може Лена да е достатъчно известна, за да е продавана корица, но не достатъчно добре сложена, за да публикуваш снимките й без радикална фото намеса?!

Виж Лена преди и след намесата тук>>
Виж Лена Дънам в пълната версия на Vogue>>
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.