Следва

Айрленд Болдуин се нарежда в редицата на видни лилави експериментаторки от последните дни

Питър Филипс е новоназначеният креативен директор на Christian Dior Makeup

Клод Мартинес, President & CEO of Parfums Christian Dior, обяви назначаването на Питър Филипс за
Креативен Директор на Christian Dior Makeup...

Beauty преди 10 години

Клод Мартинес, President & CEO of Parfums Christian Dior, обяви назначаването на Питър Филипс за Креативен Директор на Christian Dior Makeup.

В тази връзка Мартинес сподели: 

„Имам удоволствието да приветствам Питър Филипс в Parfums Christian Dior. Неговият талант и уникална модерна визия за красотата са познати навсякъде по света. Аз съм убеден, че Питър ще допринесе за още по-големия блясък, грандиозност и успех на грима Dior”.

„За мен е чест поверената ми отговорност от Christian Dior Make up, чиито ценности, ноу-хау и иновации дълбоко уважам. Аз съм дълбоко развълнуван от идеята да работя с всички екипи тук и да се потопя изцяло в света на Dior” - каза от своя страна Питър Филипс.

Кой е Питър Филипс?

След като напусна поста творчески директор по макиажа на Chanel през февруари 2013 година Питър Филипс известно време се намираше в състояние на свободно плаване, без да се ангажира с който и да е отделен бранд.
Той продължи да сътрудничи с Chanel, що се касае до представянията на колекциите на марката haute couture и pre't-a`-porter в Париж. Бяхме свикнали да го виждаме по време на седмиците на модата в Париж, но този сезон той едва ли се появи и два пъти в бекстейджа. Обяснението е налице с днешна дата: визажистът се е готвел за новия етап в кариерата си.



Филипс започва работа за модна къща Диор веднага. На него ще се разчита да разработва както колекциите грим на марката, така и да работи над образите в рекламните кампании и дефилетата. Все още не е известно дали
Пат МакГрат, друг великолепен гримьор, която работи за бекстейджа на Диор от над 10 години, ще продължи да сътрудничи на компанията или не.

More from View Sofia

More Beauty