Следва

Първи поглед: Колекцията грим от M.A.C по мотиви от филма "Господарка на злото"

Flowerhead: новият парфюм на Byredo

Flowerhead отваря нова страница в историята на великолепните аромати на Byredо, бидейки първият им продукт с цветни нотки...

Beauty преди 10 години

Flowerhead отваря нова страница в историята на великолепните аромати на Byredо, бидейки първият им продукт с цветни нотки.

С новия Flowerhead шведския топ-производител на скъпа парфюмерия сякаш погребва страха си от инспирираните от цветя аромати. Бен Горхам, основателят на марката Byredo сякаш се страхуваше да ги използва дотук, макар че за 7 години и половина, откакто съществува бранда, той пусна около 20 парфюмни композиции. "Работех най-вече с дървесни нотки и акорди на тамян, и в този смисъл бях верен на себе си. Боях се от цветята, защото за мен миризмата им е доста традиционна", — казва Горхам.

Но, страх - не страх, ето че Byredo излиза на пазара с цветен аромат. Във Flowerhead връхните нотки са на лимон от Сицилия, брусница и семена от ангелика. В сърцевината се усещат акорди на див жасмин, тубероза и розови листенца, а в базата - свежа амбра и велур. На това, да посвети на цветните нотки цял аромат, Горнам се решава след пътуване в индийския Джайпур, където му се разкрива символичното и визуално значение на различните цветя.

Flowerhead марката Byredo пуска съвместно с парфюмеристите Оливиея Джакобети и Джеръм Епинет. "Искахме да създадем истински цветен аромат, но все пак да му придадем съвременно звучене, така че цветята в него да
не миришат така, както в парфюмите от миналото", — разказва екипът парфюмеристи.

Цената на новия аромат Flowerhead е 145 долара за 50 мл и 220 — за 100 мл.

More from View Sofia

More Beauty