Следва

Модните блогъри за корицата на Ким и Кание в Vogue: Това е "краят на света"!

Асен Блатечеки спира със сапунките

Асен Блатечеки спира със сапунките

People of art преди 10 години

Асен Блатечки, който през уикенда навърши 43 години, е уморен да се снима вече в сапунки. Мераците на актьора са да се развива в театъра. В момента Блатечки се изявява като режисьор на най-новата си постановка “Когато котката я няма”, която се играе на сцената на театър “Сълза и смях”.

„Омръзва ми да снимам по 50-100 серии, иначе като актьор мога да се развивам продължително, но като за мен телевизионните поредици трябва да са с по-кратки сезони”, обясни Блатечки в предаването “Пуснете водата” по TV7. Заради новото си амплоа Асен е принуден да работи по 15-16 часа на ден. В студиото той разказа повече подробности за амплоато си на режисьор и най-новата си постановка. Актьорът призна, че се е хванал да режисира просто защото не му харесва работата на останалите режисьори и смята, че има какво още даде от себе си, заставайки не пред публиката, а зад кулисите на една постановка. В “Когато котката я няма” играе колегата му Калин Врачански. На театралната сцена двамата се разбират много и дори нямат нужда от много обяснения. „Просто се поглеждаме и Калин вече знае какво искам да направи на сцената”, разкри режисьорът.



„Когато котката я няма” е ситуационна комедия, която ни отвежда в спалните на две съпружески двойки - в едната се прави много секс, в другата - той липсва. Самият Блатечки е повече от доволен от екипа, който е убедил да му повярва за поредното режисьорско превъплъщение: „Образите са доста различни като натюрели от самите нас. Калин например е обратното на това, което е в живота. Играе един агресивно сексуален тип, докато в живота е срамежлив”, споделя още Асен пред в. Монитор.

 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра