Следва

Marc Jacobs с награда за най-добър Instagram и Twitter профил

Какво се случва в Mulberry. Без дефиле през февруари, без изпълнителен директор през март

Бедите обаче не свършват дотук. Сега и главният изпълнителен директор на компанията, Бруно Гуйон, обяви, че...

All fashion преди 10 години

На британския бранд, известен най-вече с продуктите си от кожа, определено не им е лесно. Освен че отбелязаха спад в продажбите и тази година, останаха без артистичен директор, след като Ема Хил изненадващо напусна през юни. Нейн заместник все още не е открит, което принуди Mulberry да пропусне кежуъл седмицата на модата в Лондон през февруари.

Бедите обаче не свършват дотук. Сега и главният изпълнителен директор на компанията, Бруно Гуйон, обяви, че напуска позицията си.

Според WWD новината е била оповестина в миналия четвъртък сутринта от Mulberry, и Годфри Дейвис, бивш изпълнителен директор на бранда, ще заеме длъжността, докато не се намери лице за позицията на Гуйон.

Гуйон, който се присъедини към компанията от Hermès през 2012 година, се опита да издигне английския бранд на пазара, но по-високите цени се отразиха върху продажбите им. Откакто Гуйон е оглавил компанията, Mulberry е загубила 2/3 от пазарната си стойност.

Именно по-високите цени са и една от причините за напускането на Хил миналата година. Хил, по чиято идея бе създадена най-добре продаваната чанта на Mulberry, ”Alexa”, а след това и моделът “Del Rey”, неслучайно постави приемливи цени като за луксозна марка на своите продукти. Факт е обаче, че цифрите са скочили неимоверно под ръководството на Гуйон.



Вместо модно шоу за есента на 2014г, от Mulberry заложиха на видео-презентация, за да рекламират новата си чанта “The Cara”, кръстена на новото рекламно лице на модната къща  - Кара Делевин.

Дали този ход за поредната хитова “It” чанта ще бъде печеливш за Mulberry, или ще се окаже, че е прекалено късно?

Предстои да разберем.
 

More All fashion