Следва

Relax Station

Антиоксиданти на война

Зеленчуци, който не яде….”, той ще остарее. Да, защото те са мощни антиоксиданти. Известно е на всички, че тези вещества...

Body преди 15 години

„Зеленчуци, който не яде….”, той ще остарее. Да, защото са мощни антиоксиданти.

Известно е на всички, че тези вещества имат способността не само да подобряват качеството на живота, но и да го удължат. Те предпазват клетките от увреждащото влияние на свободните радикали, които се отделят при клетъчния метаболизъм, и спират унищожаването на днк-молекулите. Така че вълшебството да си вечно млад се случва именно с приемането на антиоксиданти.

Днес обаче много външни фактори усилват унищожителния процес при клетките и наше задължение е да се грижим редовно това да не се случва. Все по-ниско качествената храна, всекидневният стрес, безсънието и дори въздухът, който дишаме, са най-лошите ни врагове в тази тиха война, която сме започнали.

На първо място по богатство на оръжието, наречено антиоксиданти, са бобовите култури, боровинките (черни и червени), картофите (особено тези с тъмно кафява кожичка), артишокът, орехите и канелата, следвани от още куп плодове и зеленчуци.

В най-близката аптека пък ще намериш няколко вида хранителни добавки, с мощно антиоксидантно действие, а за да те улесним още повече в търсенето, направихме топ 6 на едни от най-разпространените:





1. ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА (Cranberry Fruit) на капсули
100 капсули

Хранителна добавка, която подпомага функцията на пикочо-половия тракт. Съдържа всички активни съставки на сока от червена боровинка. Не съдържа захар.
препоръчваме ги, защото са много добър източник на витамин С. Неслучайно в началото на XIX век моряците ги ползват за предотвратяване на скорбут – болест, причинявана от недостиг на витамин С. А индианците пък използват червените боровинки като лекарство, и дори и днес те са известни като средство за пречистване на организма, което основно действа върху бъбреците. В малкия плод се открива и пикногенол – силен антиоксидант, който има ключова роля за задържане на колагена в кожата.




2. Бирена мая
200 таблетки

Мощен източник на витамини от В групата, аминокиселини, протеини, минерали, ензими и нуклеинови киселини е бирената мая. Засилва имунната система, растежа, развитието и жизнеността. Подобрява функциите на храносмилателната система, действа добре при екземи, сърдечни разстройства, подагра, проблеми с нервната система и преумора.

Цена: 15 лв




3. Нектар от Алое
1 литър


Вкусният нектар от Алое, боровинки и ябълки предлага 90,2% чист стабилизиран гел от Алое в успешна комбинация с допълнителни съставки. Ябълковият сок е известен със съдържанието си на витамини А и С, както и на калий и пектин. Тази напитка може да се приема с яденето или отделно от него.

Цена: 48,60 лв.




4. Супер антиоксидант с пикногенол
60 капсули

Супер Антиоксидент с пикногенол е незаменим. Ежедневната му употреба осигурява необходимите условия за поддържане на перфектно здраве. С една капсула приемаш АФА (Водорасли от езерото Кламат), житен кълн, екстракт от боровинки, водорасли Dunaliella Salina (соленолюбиво водорасло, което расте в едни от най-солените водни басейни в света, богато на силния антиоксидант  бета каротин и предшественик на витамин А) екстракт от зелен чай, екстракт от гинко билоба, екстракт от кора на френски морски бор (пикногенол), екстракт от магарешки бодил, натурален витамин Е.
А какво получаваш:
Гладка и еластична кожа; Подобрява зрението и паметта; Предпазва от разширени вени и забавя тяхното развитие ако вече са се появили; Увеличава гъвкавостта на ставите и помага при артрит и спортни травми;Облекчава състоянието при астма, хронична умора, сенна хрема и др.; Предпазва от преждевременно състаряване и дегенерация;

Цена: 79.00 лв




5. КОЕНЗИМ Q10 FORTE (Адифарм)
50 таблетки


Коензим Q 10 е основен източник на енергия. Той е мастноразтворима витамино-подобна субстанция и антиоксидант с важно клинично значение. Отрива се в малки количества в различни храни, а в по-големи количества в сърцето, черния дроб, бъбреците, телешкото месо, соевото олио, скумрия и фъстъци.

Цена: 20 лв




6. КОТЕШКИ НОКЪТ (CAT'S CLAW или още Unсaria tomentosa)
90 капсули


Още индианците от векове откриват лечебното растение, което притежава антиоксидантни, противовъзпалителни, противоалергични, антибактериални и имуностимулиращи свойства. Продуктът успешно помага при простудни и грипни състояния, ставни и други възпаления, както и при обща физическа отпадналост.

Продуктът можеш да намериш в търговска верига “Лечител” на цена 19,20 лв

И не пропускай да пиеш много зелен чай - богат на активни антиоксиданти, понижава нивото на лошия холестерол и при честа консумация увеличава устойчивостта на организма спрямо сърдечно-съдови и злокачествени заболявания. А срещнеш ли съдържание на папая, жен-шен, лавандула, кръвен здравец това със сигурност означава, че продуктът има антиоксидантно действие.

More from View Sofia

More Body