Следва

Нашият IT Shopping list тази седмица - Този път са 21. В дантела

Кой кой е в модата днес - Кира Пластинина

Кой би предположил, че зад често споменавания руския бранд Кира Пластинина стои буквално и преносно руска...

All fashion преди 9 години

Кой би предположил, че зад често споменавания руския бранд Кира Пластинина стои буквално и преносно руска девойка, която в началото на юни ще навърши 22 години?

Успехът на Кира отдавна не се побира само в пределите на Русия. Дизайнерката определено обича да облича по-нежната половинка на човечеството в богати цветове и жентсвени кройки, като същевременно запазва тона на кежуъл, high street стила.

Сред верните й поддръжници са Мирослава Дума, модният блогър Тина Крейг, американската певица и актриса Деби Райън, Парис Хилтън, Никол Ричи и Одрина Патридж.

В Русия, тази могъща страна, направо боготворят момичето с успешен моден бизнес. Местни фешън иконите като ТВ водещата и журналист, Ксения Собчак, блогърите Дария Куниловская и Карина Ошроева, главният редактор на Harper’s Bazaar Русия, Дария Веледеева, актрисата от узбекистански произход Равшана Куркова и други отдавна пълнят гардеробите си с нещата на Пластинина.



Естествено, че не е по силите на всяко 15-годишно момиче да ръководи своя собствена марка - на толкова е дизайнерката, когато решава, че ще се захване със сложния бизнес. Не и без солидната финансова подкрепа на татко си милионер - Сергей Пластинин е бивш директор на голяма компания за млечни продукти, но пък парите само не гарантират успеха, трябват и амбиция, и умения, и здрава работа.



Родената на 1 юни, 1992 година Пластинина е много сериозна в намеренията си да създаде своя сосбтвена колекция. На невръстните 15 богатото момиче е видяло много - и свят, и възможности, докато обикаля Сен Тропе, Малибу, Лос Анджелис и Париж, но не бездейства с милионите на татко, а усилено учи за изпити в Москва и трупа полезен опит за своите първи дизайнерски модели.


Кира Пластинина с Парис Хилтън

Завършва частния университет Southern Methodist University в Далас, Тексас, а през юли 2009 посещава специален курс в престижния институт Marangoni в Италия, известен като един от най-старите учебни заведения за мода и моден дизайн в света. Дебютната й колекция е факт през 2007 година на фешън шоу в Москва, а Парис Хилтън пристига специално за събитието й, за да се запознае с младата сензация.




Дебютът на Пластинина

Успехът застига бързо дизайнерката и първият бутик на едноимения й бранд отваря врати през март 2007 година. Същата година е показана и пролетно-лятната й колекция за 2008г. на седмицата на модата в Москва.


Карли Клос, Джорджия Мей Джагър, Елена Перминова, Кира Пластинина и Мирослава Дума

През 2008 г. Пластинина разработва нова линия към бранда си, която нарича с името LUBLU Kira Plastinina. На фешън ревютата на новосъздадената модна линия присъстват супермоделите Наталия Водянова и Джорджия Мей Джагър. Множество известни личности от Русия, Европа и Америка вече носят творенията на LUBLU Kira Plastinina и се трупат на партитата на създателката им - чест гост на тях е и Крис Браун.


пролет-лято 2009

Септември 2009, когато Кира е вече на 17, бележи нейната пролетно-лятна колекция „Мечти за Африка”, комбинираща екзотични африкански мотиви с рок стайлинг, която триумфира на седмицата на дамската мода в Милано, а след това и в родна Москва.




пролет-лято 2012

През следващите години Пластинина продължава да утвърждава влиянието си в света на модата; колекцията й за пролет-лято 2012 година се отличава с мини и миди поли в наситена фуксия и флорално-пасторални мотиви със синьо, зелено и бежово, покриващи туники, топове и къси панталони.




есен-зима 2012/13

Есенно-зимната й колекция за 2012/2013 е една идея по-сдържана, като костюми в горчиво жълто и рокли-солей в бежово и вертикални линии в червено и синьо си партнират с връхни дрехи в колор блок комбинации или в меки тонове на ментово зелено и бонбонено розово. Откриваме и райета, мотиви на флора и фауна, а коланите на талията оформят красив силует; не са за изпускане и равните ботуши с височина около коляното, които Пластинина комбинира с нежни рокли на волани и мини поли.



Разкошната капсулна колекция за Нова Година 2013 изобилства от пищност, а характерната за руския нрав щедрост си проличава в богатите коктейлни рокли в черно, както и в златистите и сребристи пайети, покриващи както рокли, така и чанти-пликове.




есен-зима 2013/14

За зимата и есента на 2013/2014 г. дизайнерката умишлено редуцира мрачното черно, като на негово място можем да се насладим на повече снежно бяло и бордо, както и на интересни принтове и комбинации от червено-зелени тонове. Коланите на връхните дрехи пък напомнят на бижута и оформят привлекателен 8-образен силует.




Пролет-лято 2014

Lookbook-ът на младата дизайнерка за топлия сезон на 2014 г. изглежда супер освежаващо, като момичешкото излъчване е заменено с по-въздушни, кежуъл решения. Цветовата гама варира от бяло до светлосиньо, оранж, жълто, нежно розово и топло кафяво, дължините са разумно мини, а дългите, прави панталони изглеждат страхотно в комбинация с тишърти с трайбъл и арт елементи, а токът е на обувките е тънък и висок.

Пластинина, разбира се, не е пропуснала и пищни макси рокли в лимонено жъло, корал, кралско синьо, тюркоазено зелено и класическите черно и бяло.


есен-зима 2014/15

















Напълно пораснала е вече колекцията есен-зима 2014/15 с елегантните цветове, луксозните материи, изпипаните кройки, великолепните детайли. Талантът и чувството за естетика на Кира Пластинина определено еволюират и неслучайно, макар че е едва на 21, дизайнерката има свое запазено място в сърцата на всички почитателки на безкрайно многото измерения на женствеността и закачливия шик. Последните две Пластинина владее почти до съвършенство.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.