Следва

Да или Не на много дългите ръкави?

Кой предложи Ким и Канйе на корицата на Vogue…

… E въпрос, който занимава модната критика след появата на известната двойка на обложката на фешън библията...

All fashion преди 9 години

… E въпрос, който занимава модната критика след появата на известната двойка на обложката на фешън библията.

От силно очаровани от нестандартния избор до възмутени почитатели и журналисти - всички по света трескаво обсъждаха корици на изданието и продължават споровете дали е било удачно или не.

На кого обаче е хрумналата гениалната по наше мнение идея, става ясно едва преди няколко дни.

Докато едни си мислеха, че е шеф редакторът Ана Уинтур, от списанието издават, че 73-годишният му творчески директор Грейс Кодингтън е главният инициатор.

В интервю за Financial Times, Кодингтън, която стана повече идол и шефа си след документалния филм „Септемврийското издание” обосновава избора си така:



„Трябваше ни сватбена история, а Ана вече имаше едно на ум за Канйе Уест, с когото се бе срещала в предишни фотосесии. Тогава тя предложи да заснемем едиториъл с двойка, която да оприличават с Ким и Канйе, а аз казах: „А защо не снимаме истинската двойка. Това е Vogue”.

"Ким Кардашян е част от културата на нашето време. Очарована съм от нея, точно както ме очароват хората, които виждам днес на улицата или в метрото.”

За работата с Кардашян Грейс Кодингтън споделя само хубави неща:

"Беше забавно. Тя [Ким] е истински професионалист. А бебето (Норт Уест, дъшерята на двойката - бел, ред.) се държа страхотно. Направихме му милиони снимки, а тя нито веднъж не се разплака. Всички дизайнери, чиито дрехи използвахме за сесията, ми изпратиха цветя след това. Предполагам, защото бяха много доволни”.

More All fashion