Следва

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 26 май - 1 юни

Обновено приложение за Iphone от БГ радио и Годишни Музикални Награди 2014 по Сити ТВ за 24 май

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура CITY TV посвещава празничния уикенд на българската музика...

Culture преди 9 години

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура CITY TV посвещава празничния уикенд на българската музика! В 9 вечерта музикалната телевизия ще излъчи пълен запис на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2014 от Благоевград. Освен това в събота в 21 ч., зрителите ще могат да видят кои са големите победители от церемонията и всички нови песни, представени на 9 май, и в повторението в сряда, 28 май от 22 ч.

На сцената на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2014 своите премиери направиха десет чисто нови български песни: „Видимо доволни“ – Криско и Мария Илиева, „Закъснявам, човек“ - Графа, Прея и Печенката, „Къде си, брат?“ - Ангел и Моисей, Pavell&Venci Venc’ и Dexter, „Изгрева и залеза“ – Pavell&Venci Venc’ feat. Сантра, „Несбъдване“ – Б. Т. Р. и Мариана Попова, „Отначало“ – Камелия Тодорова, „Самурай“ - Жана Бергендорф, „Един момент“ - Соня Мембреньо, „В реда на нещата“ - Михаела Филева и Били Хлапето и „Лятото“ – Лео, Играта и Starlight.

По случай деня на българската писменост БГ РАДИО пък пуска нова обновена и по-модерна версия на мобилното си приложение за iPhone, Ipad и IPod Touch. През 2010 радиата от Communicorp Group бяха първите в България, които пуснаха собствени апликации и от тогава любимото ви радио е вече винаги с вас, където и да се намирате – в България и в чужбина! Обновеното и усъвършенствано приложение за iOS системата на приложението на БГ РАДИО включва чисто нов дизайн и динамичен бекграунд, възможност за споделяне и харесване на песни, които звучат в момента в ефир, информация за тях, радиото и програмата му. От медията обещават съвсем скоро то да работи и за телефони с останалите операционни системи.



 

More from View Sofia

More Culture

„Рипли“: 5 причини да гледаме трилъра с Андрю Скот и Дакота Фанинг

Movies & TV преди 8 часа

През април всички погледи (включително на нашата редакция) са насочени към новия сериал на Netflix "Рипли". И въпреки че историята, базирана на романа на Патриша Хайсмит за дребен мошеник, е позната на мнозина от филмовата адаптация от 1999 г. с участието на Мат Деймън, открихме пет причини (всъщност са доста повече) да загледаме нейния нов прочит. Предупреждение за спойлер: "Рипли" на Стивън Зейлиън е много пристрастяващ.  

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.