Следва

Теди Москов мечтае да дръпне шалтера на някое ТВ реалити

Графити артисти ще рисуват трамваи на 1 юни

На 1 юни, от 9 до 18 ч., в трамвайно депо "Банишора" на бул. Мария Луиза 193 в София, графити артисти ще рисуват трамваи, които са в движение...

Culture преди 9 години

На 1 юни, от 9 до 18 ч., в трамвайно депо "Банишора" на бул. Мария Луиза 193 в София, графити артисти ще рисуват трамваи, които са в движение.

Акцията е част от започналия на 9-ти май фестивал за младо изкуство - Зона Култура фест и част от специалните събития по кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019 г. - две платформи, които целят да предоставят нови пространства за културни трансформации и изяви в града.

В събитието ще вземат участие графити артистите:

JRMN & Yeto (140 Ideas), XPOME, Jasir, Sten, Arsek & Erase (4+). Творбите на 140 Ideas са наситени със сюрреалистични сюжети и природни елементи, често засягащи различни човешки или социални въпроси . XPOME е един от най-техничните и креативни артисти в България, с особено свой поглед върху графиит изкуството. Jasir е класически графити артист, който с лекота борави с формите и цветовите комбинации в надписите си. Sten е ветеран в 3D графитите, разчупвайки представата за плоскост на стената. 4+ залагат на илюстративния подход, като работите им излъчват свежест и колорит.

Музика ще пуска Kaloo а.к.а Калоян Русинов. Той е на 31 години и е част от българската електронна сцена повече от 10 години. 6 години се подвизава под псевдонима dj Solaris свирейки drum’n’bass музика. Сега музикално и стилистично е насочен към house, techno и bass музиката.

More from View Sofia

More Culture

„Рипли“: 5 причини да гледаме трилъра с Андрю Скот и Дакота Фанинг

Movies & TV преди 1 ден

През април всички погледи (включително на нашата редакция) са насочени към новия сериал на Netflix "Рипли". И въпреки че историята, базирана на романа на Патриша Хайсмит за дребен мошеник, е позната на мнозина от филмовата адаптация от 1999 г. с участието на Мат Деймън, открихме пет причини (всъщност са доста повече) да загледаме нейния нов прочит. Предупреждение за спойлер: "Рипли" на Стивън Зейлиън е много пристрастяващ.  

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.