Следва

Алекс Раева: Сватбата ни с Дончо ще е в чужбина

“Усещане за жена” разкрива тайни от кариерата и личния живот на водещата Катерина Евро

Една от легендите на българското кино, а вече и обичана телевизионна...

People of art преди 9 години

Изложба с уникални снимки от личния архив на актрисата и ТВ водеща обикаля страната в следващите два месеца

Една от легендите на българското кино, а вече и обичана телевизионна водеща – Катерина Евро за първи път ще разкаже от първо лице историята на своя живот. Водещата на предаването “Усещане за жена” по TV7 разкрива уникални не показвани до момента снимки от личния си архив, събрани в едноименна изложба. Кадри от модни фотосесии през 60те и 70те години, от снимачни площадки на класически български филми и десетки лични снимки са събрани за първи път в изложбата “Усещане за жена”.

Eкспозицията разказва за живота и кариерата на Катерина Евро от 60те години до днес, като разкрива различните й женски роли през тези десетилетия – от буйно момиче, през красива млада девойка, жена с кариера, любима и майка, актриса и кино легенда, до обичана телевизионна водеща.



Архивните снимки, които се показват за първи път са обединени в няколко теми - Усещане за младост, Усещане за красота, Усещане за любов, Усещане за приятелство, Усещане за сцена, Усещане за легенда, като за всяка от тях Катерина Евро се връща в миналото, за да разкаже за детството си в Албания, загубата на баща си, първите модни корици и ревюта, пътуванията по света, ролите си в киното, приятелите си и голямата си любов.

“Изключително съм развълнувана – не съм вярвала, че един ден и за моя живот ще бъде направена изложба! Силно емоционално преживяване бе за мен да се върна назад в годините на първите любовни трепети, екзотични пътувания като модел, снимачните площадки с любими режисьори и оператори като Людмил Кирков и Емил Христов и разбира се годините, когато синът ми беше малък. Вярвам, че тази инициатива на моето предаване “Усещане за жена” е важна не само за мен, но и за зрителките на предаването и жените в България изобщо. Днес, повече от всякога, имаме нужда да си върнем самочувствието като жени. Най-лесния начин да направим това е да си спомним колко много различни роли сме изиграли и продължаваме да играем успешно в живота си – на майки и съпруги, на професионалисти, на приятелки, на музи…”.



Изложбата “Усещане за жена” ще бъде открита на централния площад в Пловдив на 6 юни. Осем града в страната ще бъдат домакин на експозицията: Кърджали от 9 до 15 юни, Ямбол от 16 до 22 юни, Шумен от 23 до 29 юни, Видин от 30 юни до 06 юли, Кюстендил от 07 до 13 юли, Пещера от 14 до 20 юли, Асеновград от 21 до 27 юли.

Предаването „Усещане за жена“ с водещ Катерина Евро се излъчва всеки делничен ден по TV7 от 9:30 часа


 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра