Следва

Петъчен шопинг: 30 вълшебници за плажа

H&M прегърна изкуството

H&M обръща поглед към изкуството: шведската верига ще превърне флагманския си магазин на...

All fashion преди 9 години

H&M обръща поглед към изкуството: шведската верига ще превърне флагманския си магазин на ъгъла на Пето авеню и 48-ма улица, който ще бъда най-големият магазин на бранда в света, в музей, а на чантите на бранда ще се появи принт със скулптура на Джеф Кунс.

От H&M се готвят да открият Ню Йорк магазинно пространство с площ от 57 хиляди квадратни метра и да го превърнат в подобие на музей на изкуствата. Дизайнът на магазина ще напомня художествена галерия, а в интериора ще бъдат използвани "надуваеми" скулптури от Джеф Кунс, известен с неповторимите си и високо ценени образци на флората и фауната, обичайно изработени от метал. Откриването е насрочено за 17 юли, което съвпада, вероятно неслучайно, със старта на нюйоркската ретроспектива на Кунс (точният период е от 27 юли до 19 октомври в музея Уитни, разположен на съседното Медисън авеню). H&M се явява партньор на изложбата.



Джеф Кунс, който неотдавна продаде своето "Куче от балони" за 58,4 милиона долара, създава за H&M чанта с принтирана въпросната му работа. Цената на аксесоара е значително по-ниска - 49,95 долара. Чантата Balloon Dog ще бъде пусната в ограничен тираж от 17 юли, само в няколко американски H&M магазина, в това число в Лос Анджелис, Чикаго и Далас, както и онлайн.

"Сътрудничеството с H&M се оказа много интересно за мен, — казва Джеф Кунс. — Намирам го за чудесен шанс да покажа една от най-популярните си работи на новото поколение". По-рано американският скулптор работи с BMW и Dom Perignon. На откриването на пететажния магазин на H&M цялата фасада на сградата ще бъде покрита с изображение на скулптурата Yellow Balloon Dog и надписа "Модата обича изкуството".

More All fashion