Следва

Обявиха "Кръстникът" за най-добрия холивудски филм на всички времена

Street style вдъхновения: Косата в лятото

Нейно Величество Косата и най-вече поддръжката й в този любим и...

Street Style преди 9 години

Нейно Величество Косата и най-вече поддръжката й в този любим и слънчев сезон са теми с много въпросителни, които неизбежно се навъртат около летния ни бюти дневник. И баба знае, че хидратацията и защитата от вредните UV лъчи са абсолютно задължителни, затова ще насочим фокуса си върху по-креативната и къде къде по-приятна част от заниманието.

Познавайки силно изразената кокетност на косата си, почерпихме вдъхновение директно от най-сигурния тренд източник – улицата. Добавихме и капката фестивален дух, за да засилим ваканционното си настроение, и сглобихме най-полулярните визии в няколко инспириращи категории.

Плитки




















Като рибена кост, вместо диадема, класическо дуо или в ролята на едва забележим детайл, плитката отново намира място в топ бюти хватките на лятото. Забавна е и супер секси, затова просто се оставяме в завихрящата й прегръдка.

Ултра късо















Щом крадем джинсите на момчето ни, защо да не направим същото и с прическата му? Освен че са супер шик, късите коси са и чудесно бягство от летните жеги, а и получават бонус точки благодарение на лесната си поддръжка. Остава само да наберем смелост и да кажем заветното „Режи!” на коафьора си. Поне това лято.

Цветя и пчелички









Самодивско и благоуханно ще е лятото в косите ни, накичени с венци от цветя, пеперуди и всевъзможни красоти, взаимствани директно от флората и фауната.

Истинските китки са за предпочитане, но има и доста изкусителни варианти под формата на диадеми, фиби и кичури за вплитане, които играят същата закачлива по момичешки роля. Вплитаме няколко божура в гривите си и настроението ни е гарантирано чак до вечерта.

Спретнато на кок

















Колкото по-прибран и минимализиран е той, толкова по-добре. А това лято позицията му варира в двете крайности - високо горе и ниско долу, като втората определено му е по-удобна. Спретнато, пригладено и лесно, тази с тази бърза фризура ще си другаруваме вярно в следващите няколко месеца.

Къс бретон







Вечната класика с непоклатим фешън статут – бретонът, никога не излиза от тренд класациите, но често обича да сменя кожата си. Този сезон се е вмъкнал в доста къс формат и варира от средата на челото до един пръст над веждите. Пригладен, подреден и неустоимо ексцентричен!

Вълнисто и лежерно















Лятното слънцестоене предполага и доза непринуденост и лекота в ежедневната ни визия, затова свободно падащите вълнисти коси са чудесна и изключително лесна опция. Дължината тук не е от голямо значение, важен е обемът, а колкото по-натурална и жизнена изглежда тя, косата, толкова по-добре.

Среден път









Балансиран и подреден, пътят застава точно в средата и придава лека строгост и безупречност на прическата ни. Тази супер шик визия е по-подходяща за градската джунгла, но не пречи да я разходим и по плажа, колкото и кратък да е стилният й престой над повърхността.

Косата ни категорично няма да скучае това лято, а в какво стайлинг приключение ще я въвлечем, зависи изцяло от личния ни барометър на настроенията. Нека лятното прическа парти започне сега!
 

More Street Style