Следва

Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino. „Търся точните думи, за да изразя радостта си“

Street Style вдъхновения: Шанхай, Fashion Week Есен/Зима 2024

Fashion from the future down the boulevard... 

Street Style преди 4 седмици

За всеки, който се нуждае от повече доказателства, че „месецът на модата“ наистина е извор на изненада и вдъхновения - погледнете към оживените тълпи, безкрайните шоута и събития и еклектичните стилове, които завладяват улиците на столицата на Китай. Седмицата на модата в Шанхай Есен/Зима 2024 г. е предшествана от откриването на новата изложба на Loewe и на първия водещ магазин на Supreme в града няколко дена преди осемдневното събитие.

Le Fame откри седмицата в проектираната от Жан Нувел Червена зала Xintiandi с характерно романтично превъплъщение на модерната жена в Шанхай чрез винтидж и класически шанхайски тъкани от кадифе, китайски сатен и туид тип рибена кост. Почитта на шоуто към класическата китайска елегантност и женственост е настроена да се съпостави с колекцията на Mithworld, сестринска линия на Mithridate от Седмицата на модата в Лондон, която по план ще затвори Седмицата на модата в Шанхай. Нововъзникващите дизайнери като финалиста от LVMH Луис Шенгтао Чен се очаква да направят фурор на подиума.

В допълнение към изобилието от местни таланти, осемдневното събитие има и няколко международни изненади - M SPACE поставя екологията на преден план със своя откриващ панел от световни лидери в индустрията за устойчивост в понеделник, австралийският лейбъл Dion Lee показва своята есенна колекция предварително и Mytheresa ще покаже колаборация от две части с Courrèges, състояща се от капсулна колекция с ограничено издание и завладяваща изложба в Fotografiska.

Извън шоутата модните ентусиасти в Шанхай демонстрират задълбочено разбиране на акцентите от подиумите, тъй като пренасят тенденциите като мрежести облекла, чувствени силуети и нетрадиционни тъкани по оживените булеварди на града. По-долу вижте най-добрите улични визии от шоутата на Седмицата на модата в Шанхай Есен/Зима 2024 досега.

 

More Street Style