Следва

Георги Кадурин и Иван Юруков с главни роли в спектакъла "Червено"

Ваня Иванова e победителят в Th13teen Arts 2014 с проекта Vanilla Kitchen

Второто издание на конкурса за най-добра бизнес идея в творческите индустрии приключи и се радваме да обявим победителя в него – Ваня Иванова и проекта й Vanilla Kitchen...

People of art преди 9 години

Второто издание на конкурса за най-добра бизнес идея в творческите индустрии приключи и се радваме да обявим победителя в него – Ваня Иванова и проекта й Vanilla Kitchen!

Нейната идея за мрежа от сладкарски ателиета, в която клиентът сам да създава продукта я изпраща директно на финала на Creative Business Cup в Дания.

Преди да стигне до реалната бизнес среда, Ваня Иванова е активен блогър и защитник на здравословното хранене с много последователи в интернет. Преди седем месеца отваря малка сладкарница, в която царят строги правила – всичко се приготвя ръчно от проверени и органични продукти. „В кухнята ни не влизат бяла захар, бяло брашно, марагрин и животински продукти, включително яйца на прах или растителна сметана” – категорична е Ваня.

Голяма част от успеха на тази на пръв поглед рискована стъпка за консуматорското ни общество е факта, че Ваня се старае да обясни подробно и атрактивно на всички защо здравословното може да е вкусно и колко лесно е това да се постигне.

Проектът на Vanilla Kitchen предоставя възможността клиентите сами да измислят сладкарско изкушение като лично определят съставките в него. Крайният резултат е уникален продукт, създаден от Vanilla Kitchen, но сътворен от самия клиент! Така клиентите не само знаят какво има в сладкарското произведение, но и могат да експериментират всеки следващ път, а защо не и дори сами да го се опитат да го приготвят?

По пътя си към първото място на конкурса Th13teen Arts Ваня Иванова победи още 12 изключително интересни бизнес идеи от почти всички сфери на творческите индустрии. На второ и трето място след Vanilla Kitchen останаха iKollect, чиято идея е свързването на авторите на произведения на изкуството с потенциалните им купувачи и WIshi – платформа, която цели да обедини хора с еднакви желания. Всички те получиха и безплатни пакети със счетоводни услуги от „Антера”. 

През есента на 2014 г., Ваня Иванова ще представи България на международния финал на Creative Business Cup в Дания, където ще се бори с представители на 40 държави за първото място и наградния фонд от 100 000 долара! 

Още от днес (2 юли 2014):

Б като Библия, _Б като Блог

PFW: Най-доброто от седмицата на мъжката мода в Париж пролет-лято 2015

Новите колекции: Jil Sander, Resort 2015

10 причини да не изхвърлиш _телевизора и тази седмица

Круиз колекциите върху звездите, или кой пръв облече летните резортни облекла

Мацки вместо момчета на ревюто на Givenchy на Седмицата на мъжката мода в Париж

И още... 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра