Следва

Сложни. Летни. Коктейли!!!

Тялото: Лимонена диета за прочистване на организма

Голямата част от съвременните диети не са подходящи за изчистване на организма...

Life преди 9 години

Голямата част от съвременните диети не са подходящи за изчистване на организма. Твърде сложните за запомняне и спазване, твърде трудните както в психологически, така и във физиологичен план диети може само да навредят. Защо да ги следваме, ако има много по-лесни начини да постигнем желаното.

Така наречената лимонена диета, въпреки името си, не означава, че човек трябва да яде само лимони. Ни най-малко - менюто е много богато, от него дори не са изключени напълно мазнините (което е рядкост за съвременните диети, способни да дадат положителен резултат). Вместо това от менюто се изключват всички прости въглехидрати.
Лимонът, който се употребява при такава диета по време на всяко хранене, е уникален. Той не е сладък и не съдържа захар. При това неговият сок, меката част и кората съдържат голямо количество витамин С и други полезни елементи, които са жизнено необходими за човешкия организъм.

А за това как лимоновият сок безмилостно се справя с мазнините, отдавна се носят легенди. Тези, които вече са пробвали лимонена диета, са забелязали постепенната загуба на тегло - около 5-7 килограма на месец. Всички тези хора са докладвали за неочакваната лекота на този диетичен курс и възможността за неговото удължаване за неопределено време. При редовно спазване на тази диета не може да се говори за йо-йо ефект.



Хранене
От диетата трябва да се изключат напълно всички храни, съдържащи прости въглехидрати. Това са захар, това са бонбони, сладки плодове като банани, грозде и сливи. Трябва да се ограничат продуктите, които съдържат малко мазнини, а от червеното месо, сланината, бекона, много мазната храна е важно напълно да се откажем.
Храненето е 4-5 пъти дневно, на равни части, без преяждане и добавяне. При това, всяко месо или риба преди готвене трябва да се поръсва с лимонов сок, както и салатата. Чаят също с лимон.
Сутрин на гладно се изпива чаша лимонов сок, разреден с хладка вода. Тази напитка активира обмяната на веществата, намалява апетита и увеличава ефективността на всяка диета. Между другото, ако цял месец се пие на гладно лимонена вода, пъпките изчезват, а състоянието на кожата значително се подобрява.

Примерно меню за един ден
Преди закуска: Вода с лимонов сок.
Закуска: Овесена каша (добавя се лимонена кора). Шепа стафиди. Чай с лимон.
Втора закуска: Кисело мляко (може да се добави малко лимонов сок или кора от лимон, и сушени плодове).
Обяд: Зеленчуци на пара. Немазна риба запечена във фолио (поръсва се с лимонов сок).
Следобедна закуска: Печени ябълки.
Вечеря: Каша с елда. Чай с лимон.



Стандартният курс на диетата е две седмици. Отказът от повечето мазнини и прости въглехидрати в комбинация с принципа на раздробеното хранене, дава основание да се вярва на тази диета. Тя наистина дава резултат - не толкова бърз, колкото бихме искали, но пък по-надежден и дълготраен.

Диетата не е подходяща за хора с висока киселинност. В най-добрия случай се отделят киселини в стомаха, а в най-лошия може да заработи язва. Също така не е подходяща и за хора алергични към цитрусови плодове.

Още от днес (15 юли 2014):

Дизайнери за следене:_ Шурук Раем

И ОЩЕ...

More Life

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 21 часа

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.