Следва

Тялото: Четири летни диети за стройна фигура

Вашите хитри домашни трикове за красота

Вашите хитри домашни трикове за красота...

Hair преди 9 години

Преди време започнахме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на приключилия вече конкурс на View Sofia и PRETTYBOX, а именно: Споделете вашата собствена артилерия от тайни, които работят безотказно за вас и никога не са ви подвеждали.

Днес продължаваме да разкриваме тънкостите, които прилагате с успех всеки сезон, ефикасни, изпитани, може би бабини прийоми за красота или ваши изстрадани истини за хубостта, които със сигурност ще са от полза на друг и вие и гарантирате с името си затова!

Съветите днес са от Оксана Петкова, 

която споделя своите рецепти за проблемната кожа, без използване на скъпа козметика:

1. Как да се справим с напуканите устни?

Разтопете на водна баня 1 супена лъжица пчелен восък в 2 супени лъжици зехтин. Свалете от огъня и добавете 1 кафена лъжичка минерална вода. Разбърквайте от време на време, докато сместа се охлади и тогава я изсипете в стъклено бурканче. Мажете с нея устните си всеки път когато ги усетите сухи или разранени.

2. Как да се справим с разширените пори?

Предлагам ви една много евтина, ефикасна и лесно за приготвяне маска:

Прекарайте през миксер половин обелена краставица, добавете 2 супени лъжици акациев мед и 1 супена лъжица хума. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Тя се оставя да действа в продълже0ие на 20 минути, след което се отстранява с вода с малко лимонов сок вътре.

3. Как да облекчим зачервените очи и подпухналите клепачи?

Мисля че повечето от нас работят на компютър и имат проблеми с зачервените очи, затова ви предлагам една лесна рецепта за това:

При този проблем помага изплакването с лосион, приготвен от метличина. Приготвя се от 1 шепа цветове и 1 чаша дестилирана вода. Цветовете се заливат с кипяща вода, кипват се още 2 мин., водата се оставя да изстине. С прецедената течност се навлажняват памучни тампони и се поставят като компреси върху клепачите за 15 мин.

Още от днес (23 юли 2014):

Б като _Библия, Б като Блог

Редакторски _двубой: Топлес на плажа - да или не?

Как да _носим: Късите топове

10 причини _да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

И Още... 

More from View Sofia

More Hair