Следва

Обичта на известните: Холандският нападател Робин ван Перси, жена му Бухра и двете им деца

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Обиколката на Франция (le Tour de France) е най-престижното колоездачно състезание в света...

Events преди 9 години

Колоездене, "Тур дьо Франс": Сен Годен - Сен Лари (седемнадесети етап), пряко

Eurosport, 23 юли, 14:30 часа

Обиколката на Франция (le Tour de France) е най-престижното колоездачно състезание в света. Провежда се на територията на Франция и съседните ѝ държави през месец юли. Състезанието се провежда около 3 седмици и всеки ден се преминава определен етап. Победител в обиколката става колоездачът завършил целия тур с най-добро време. Тур дьо Франс, Джиро (Обиколка на Италия) и Вуелта (Обиколка на Испания) са най-престижните колоездачни състезания записани в световния колоездачен съюз (UCI). През 2013 г. „Тур дьо Франс“ „навърши“ 100 години.



Най-смъртоносните животни на планетата: Подводни убийци

Nat Geo Wild, 23 юли, 18:00 часа

Светът е дом на множество животни, които са еволюирали, за да оцелят в тежките условия и брутална конкуренция. Разберете кои са най-смъртоносните сред тях, в епизодите на Nat Geo Wild.



Любомир Станишич - пътуващият готвач

24 Kitchen, 24 юли, 23:25 часа

"Любомир Станишич – пътуващият готвач“ е много повече от обикновено готварско предаване. То е възхвала на хубавите неща в живота, израз на почит към Португалия, към португалските продукти, към приятелите, към пътуването, към готвенето.

Любомир Станишич, югославянин, но и португалец, ще ни покаже и ще приготви най-хубавите продукти от Санта Круз, остров Кулатра, Сера да Естрела, Дуро, Видаго, Сагрес, Герес, Вимиейро, Кастело де Виде, Сан Мигел, Сан Хорхе, Мадейра, Сан Луис, Алдеас до Шисто и Меко. Едно пътешествие из португалската гастрономия!



Свръхчовешко предизвикателство

Discovery Science, 24 юли, 21:50 часа

Поредицата "Свръхчовешко предизвикателство" представя хора с необикновени умения от цял свят. В лабораторията си, известните учени Хедър Берлин, Рахул Джандиал и професор Грег Уайт изследват физическите и психически характеристики на всеки един от свръхчовеците, за да разберат какво ги прави специални. Във всеки епизод, петима състезатели, подбрани по общи критерии като скорост, издръжливост, сила, умения и капацитет на мозъка, са подложени на сериозни научни тестове. Двама от тях биват избрани за финален сблъсък, който определя кой е най-добрият свръхчовек - било то скачач, математик или плувец в ледени води.



"Бегълци с късмет"

Cinemax, 25 юли, 16:00 часа

В затвора “Лонг Радфорд” става нещо странно. Закоравелите престъпници от крило “Б” омекват. Слагат си костюми и перуки и вземат уроци по танци и пеене. Превърнали са се в актьори, които ще играят в ужасно аматьорска постановка. Но външните впечатления заблуждават. Зад театралното позьорство се крие добре обмислен план за бягство.

Тарторите Джими и Руди са измислили безпогрешна (според тях) схема, за да се озоват на свобода. Но не всичко тръгва по мед и масло. Пламва романтично увлечение между Джими и колежката му в пиесата – красивата служителка по подпомагане на затворниците Анабел. Дали завесата ще падне за Джими и бандата му, или ще успеят да осъществят най-великото представление в живота си? И какво ще избере Джими – любовта или свободата?



Извънземни от древността: Тайните на пирамидите

History Channel, 26 юли, 08:00 часа

Поредицата изследва най-правдоподобните доказателства за посещения на извънземни на Земята през последните 75 милиона години – от ерата на динозаврите до Древен Египет и небето над Западната пустиня в съвременните САЩ.

Това са древни пещерни рисунки на странни създания, подобно на асфалт вещество в египетска пирамида, направено от останките на неидентифицирани същества, както и непрестанни случаи на забелязани от мнозина НЛО в Съединените щати.



17 деца и това не е краят - в очакване на номер 18

TLC, 26 юли, 21:00 часа

Поредицата представя ежедневието на семейство Дъгар (the Duggars).

Всеки ден родителите се изправят пред нелеката задача да нахранят, облекат и изпратят на училище цял футболен отбор, докато се подготвят за посрещането на още един член в своето голямо семейство.



"Нощен влак за Лисабон"

HBO, 27 юли, 21:05 часа 

Раймунд Грегориук е професор по латински език от Берн. Когато попада на книга на португалския поет и лекар Амадеу де Прадо, той зарязва всичко и взема нощния влак за Лисабон.

Решен е да открие повече за този автор, която явно е обсебен от същите въпроси, които измъчват и професора: смисъла на съществуването и нереализирания потенциал на човешкия живот. Неспирните му обиколки из Лисабон разкриват противоречив портрет на умен, смел и при все това конфликтен човек, изживял творческия си апогей при режима на Салазар. Докато подрежда пъзела на живота на поета, Грегориус преоткрива и самия себе си.



Вярно ли е?: Екстремен сомнамбулизъм

National Geographic, 27 юли, 11:05 часа 

Някои хора вярват в неща, които наричаме паранормални, други - само в научно доказаното. Ние ще търсим истината, с помощта на вярващи и на скептици, и ще проследим историите на сомнамбули-убийци, стигмата, хобити и нощни хищници - кръвопийци. Всичко това е толкова невероятно, че само ти можеш да прецениш вярно ли е?



Бягство от цивилизацията

Viasat Explorer, 29 юли, 22:00 часа 

Всички ние понякога мечтаем да се откажем от всекидневните си задължения и да се преместим далече от шума и суетата на съвременния живот. Някои хора обаче са довели до крайност желанието си да избягат от всичко това. Бен Фогъл пътува из най-далечните краища на планетата, за да се срещне с онези, които са избрали да изживеят живота си „извън системата“. Той пътува до Тексас, Аляска, Австралия и Нова Зеландия, за да открие бивши бизнесмени, които сега живеят сами в колиби, построени от самите тях, и се хранят с плодовете на своята собствена продукция.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.