Следва

Честит рожден ден на теб! - Селена Гомес празнува в Сен Тропе

Какво гледахме тази седмица: "Херкулес" - екшън, бицепси и две минути Ирина Шейк

Общото ни впечатление е за сравнително забавен екшън, който разчита на класическа интрига и...

Movies & TV преди 9 години
Ако не си специалист по древногръцки митове и легенди, историята за Херкулес ще ти предостави класически сюжет за размисъл по темата „кое прави героя герой”, и това ще те забавлява, ако не 90, то поне 50 минути.
 
Ако пък знаеш всички роднински връзки между елинските богове наизуст, ще ти бъде любопитно да видиш още веднъж подвизите на Херкулес в доста осъвременен вариант, с хапливи реплики и намигвания. Ние бяхме от първия тип зрители и разчитахме изцяло на режисьорските решения да ни водят.

  


Филмът се върти около психологическата травма на Херкулес, изигран от Дуейн Джонсън – Скалата, който, оказва се, все още не вярва в себе си, въпреки подвизите и победите и бива въвлечен в драматична ситуация, за да преживее катарзисно освобождение от страховете си. През повечето време, за повдигане на самочувствието си разчита на ПР-а Йолаус (Рийс Ричи, „Принцът на Персия”), който не пропуска да разкаже за подвизите на супер героя щом види повече от трима души на едно място.
 
Скалата се бие самоотвержено с митични създания и армии, демонстрирайки отличен релеф и физика, а ти се оказваш като под шапка невидимка в центъра на мелето. Овладял до съвършенство няколко мимики на лицето, Дуейн рисува дълбоката вътрешна борба на Херкулес само с едно пренареждане на бръчките по челото си, и не пропуска да покаже ослепително бяла усмивка, за която е добре да има допълнително вграден предпазен филтър в 3D очилата.

Със сигурност iMAX3D е правилният начин за преживяване на екшъна. За съжаление, филмът е предимно това, и по-бавните, разказни моменти са като белите конци, съшили отделните бойни сцени.

Няколко красиви дами като Ребека Фъргюсън (Ергения), Ирина Шейк (Мегара, жената на Херкулес) и Ингрид Болсо Бердал (амазонката Аталанта), както и любимите ни Руфъс Сюъл (Атоликус) и Джоузеф Файнс (Цар Евристеус) създават приятен фон и подкрепа за мускулите и монолитното присъствие на Дуейн.





Общото ни впечатление е за сравнително забавен екшън, който разчита на класическа интрига и самоиронични реплики, на страховит барабанен ритъм, акомпаниращ битките, а сред специалните ефекти заслужават да се отбележат интересните митични създания, „партниращи” на актьорите, както и пресъздадените градски пейзажи от древна Гърция.

Филмът се препоръчва за гледане, ако имаш нужда от разведряване и напомняне, че истинската сила идва не от имиджа на герой, а от вътрешната увереност, че си такъв, и със сигурност ще ти оправи настроението след не много успешен ден в офиса.

Но все пак, ако имаш покана за вечер на открито с приятели и музика на живо като алтернатива, приеми я без да се двоумиш...

Премиерата на филма е днес. Лентата идва на 3D, IMAX 3D и 4DX.
 

More Movies & TV