Следва

Ники Хилтън се сгоди за Джеймс Ротшилд

Дичо защитава Странджанското Черноморие с концерт

На 16 август концерт под надслов „За нашето Странджанско Черноморие“ в Синеморец ще...

People of art преди 9 години
Инициативният комитет (ИК) за възстановяване на закрития офис на ДПП "Странджа" в град Царево обявява началото на своята защитна кампания. Тя ще стартира в Синеморец на 16.08 с протестен концерт, на който ще се прогласи и национална подписка за възстановяването на представителството в морския град. До това решение се стигна след неуспешни преговори с ръководството на парка.

На 10 август в Ахтопол ИК проведе среща с директора на Парк Странджа инж. Петко Нанчев, на която бяха обсъдени възможните варианти за възстановяване работа на Офиса на Природния парк  в Царево. ИК настоя офисът да бъде възстановен незабавно, като предложи да осигури сумите за наем на помещението (135 лв на месец). Тази възможност, както и обявените преди повече от две седмици други предложения от граждански организации да поемат издръжката на офиса до края на годината, отново бе отхвърлена от ръководството на Парка, без да се представят обосновани и обществено приемливи доводи.

Ето защо ИК реши да потърси последния възможен вариант за решаване на проблема – среща с ръководството на Министерството на земеделието и храните на служебното правителство, за която упълномощава Атанас Чобанов и Асен Йорданов. На тази среща – най-късно до 16.08.2014 г. следва да се реши незабавното възстановяване на работата на Офиса и да бъдат отстранени от заеманите длъжности виновниците за създадената скандалната ситуация. Ситуация, която застрашава бъдещето на Странджанското Черноморие – единствената останала небетонирана негова част (между Царево и Резово).

Ако това не се случи, на 16.08 вечерта всички приятели на Странджа и представители на медиите ще могат да се насладят на концерт „За нашето Странджанско Черноморие“ в Синеморец, на който ще бъде прогласено откриването на Национална подписка в негова защита. 
 
Членовете на ИК призовават природозащитната общност да се включи активно в подписката, която ще бъде адресирана до Министерството на Земеделието и храните и представителството на Европейската комисия в София. За случващото се ще бъдат алармирани и дипломатическите представителства на страните от ЕС.


 

 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра