Следва

Можете ли да повярвате, че това е Памела Андерсън?

Double Тrouble: Бионсе за CR Fashion Book и Лейди Гага по принцип

Днес дилемата ни е между две дами, които дефинират лицето на шоубизнеса в световен мащаб...

People of art преди 9 години

Днес дилемата ни е между две дами, които дефинират лицето на шоубизнеса в световен мащаб, два съвършени продукта на развлекателната индустрия и появите им с маска на лицето.

Лейди Гага определено си запазва жеста на скритото лице. Няма друга звезда, която толкова често да е скривала лицето си, особено в ролята си на специален гост или дори център на събитието. Не стигат свръхексцентричните костюми, откровено създадени като оръжие, което не оставя никой безразличен, но Гага прибягва и до ексцесии що се отнася до лицето и главата си – грим, маски, шапки или цели скулптури, изградени върху самата нея.

Този на пръв поглед странен похват, маскиращ лицето, всъщност притегля вниманието на зрителите още повече, спекулирайки с любопитството, загадката и в крайна сметка потвърждението, защото едва ли е възможно Лейди Гага да остане неразпозната, пък дори и с маска на лицето. Така или иначе приписваме заслугите за модното инкогнито именно на нея.



От друга страна, имаме последните няколко кадъра на маскираната Бионсе, която позира за корицата на септемврийския брой на модното списание на екс-главния редактор на Vogue Paris Карин Ройтфелд. След уточнение става ясно, че всъщност кадърът е тийзър, който излиза преди официалната премиера на корицата и скрива лицето на гост звездата в пайетена маска с розови помпони, за да създаде интрига. Официалната корица е същата, но вече разкрила лицето-емблема.



Предполагаме, че Карин е прибягнала до това не особено иновативно стилистично решение единствено с маркетингова цел, няма друго основание един супер продукт като Бионсе, да дублира друг пазарен еквивалент като Лейди Гага.

Но все пак ще попитаме и вас - какво мислитеза кадъра по-горе? И коя се справя по-добре с модното инкогнито?

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра