Следва

"Чинечита" от Тиери Дебру

Какво гледахме тази седмица: "Дракула Неразказан". Една хапка ни стига

С 90-те си минути Дракула трае точно толкова дълго, че да не злоупотребява с търпението ни...

Movies & TV преди 9 години

С 90-те си минути Дракула трае точно толкова дълго, че да не злоупотребява с търпението ни. Трябва да отбележим, че режисьорът Гари Шор е наситил лентата с доста визуално зашеметяващи моменти, но... както знаем, само това не стига, за да направи един филм добър. Режисьорската идея като цяло балансира между грандиозни пейзажи, специални ефекти и по-интимните, чисто човешки емоции. Вампирът на Шор е представен като по-нежен, човечен и секси от екранните си събратя досега, но не сме много убедени доколко това пасва на образа на легендарния граф Дракула. Жанрът също остава неопределен и се колебае между „ужаси” и „романтична драма”.

Както доста други филми напоследък, „Дракула Неразказан” се стреми да преоткрие за публиката някое от най-известните чудовища в историята. Получаваме порция чист урок по история и няколко части холивудски спектакъл. Люк Евънс („Бързи и яростни 6”, „Хобит”) е в ролята на Влад Цепеш, принцът на Влашкото княжество - владетелят, за който се смята, че е вдъхновил Брам Стоукър за създаването на легендарния злодей.

Тази неразказана история за Дракула се върти около отчаянието на Влад да спаси земите си от нахлуването на турците и техния владетел Мехмед (Доминик Купър, когото гледахме в „Капитан Америка”). Разбира се, мрачният принц не може да се справи сам и се обръща към Тъмната страна, пресъздадена от силно гримирания Чарлс Данс, като сключва „фаустова” сделка в замяна на помощта му. Но с голямата новопридобита сила идва и голямата отговорност, а бонус са вампирските зъби, кръвожадност и армия от прилепи. Принцът получава неземната сила за три дни, а с нея и неутолима жажда за човешка кръв. Условието да си върне нормалния живот е да й устои.

Слабо забавен, без да показва някакво страхотно качество, филмът е прилична витрина за изява на талантливия Еванс. Красивите мрачни пейзажи и бойните сцени са окей и има достатъчно кръв и специални ефекти, които да заситят глада за подобни филми за дълго време напред. Гледай „Дракула неразказан” само ако нямаш по-добро предложение и си фен на историите за прочутия Румънски принц.

Премиерата на филма е утре, 10 октомври.

More Movies & TV