Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Модни прогнози: ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015

Пролет 2015 се очертава по-контрастна от всякога, а главозамайването от 70-те нахално се...

All fashion преди 9 години

Пролет 2015 се очертава по-контрастна от всякога, а главозамайването от 70-те нахално се впуска във всяка една визия: от парти роклите, обшити в пайети и бохемската лежерност, чак до военните намигвания, строгите костюми и наслояването на обеми и материи. Контраста, желанието за индивидуалност и новата енергия градят основите на това, което ще носим през предстоящия сезон, наред с останалите 20 главни тенденции, които сме ви подбрали.

Каки

Макар и от години цветът на сафарито да не ни е напускал дори и за един сезон, то тази пролет той определено диктува желанията ни. Силуетите и внушенията, обхванати от каки през сезона могат да са както по-строги, така и с изявен сексапил и женственост, а Chanel, Ralph Lauren и Marc Jacobs са се погрижили за останалото.

Бохемска лежерност



Да, очевидно и самите дизайнери мечтаят за непринудения лукс, дългите ефирни рокли и неповторимия Маракеш. Дали нова тенденция, или просто стремеж към този начин на живот, няма как да я пренебрегнем, особено при вида на ефирния шифон, дантелата, очарованието и желанията, които се предизвикват у нас.

Гащеризони


Настъпи и моментът, когато модата се обръща за вдъхновение към индустриализацията: под прицел са пилотите и ... електро техниците. Взетите назаем от тях гащеризони, освен със задължителния сексапил, комбинираме и с много и ярки аксесоари: кожени колани, винаги по няколко заедно, шалове, или oversized бижута.

Деним

Един от най-силните сезони за денима ще бъде именно предстоящият пролет-лято 2015. Сериозно застъпен в колекциите, денима не се ограничава нито със текстура, нито с познатия ни син цвят. Именно тук ще видим и как вечният тренч на Burberry се преобразява и как пачуърк желанията на Tommy Hilfiger съчетават цяла една палитра.

Романтиката се крие в дантелата


Едва ли има друг плат като дантелата, който да събира в себе си толкова женственост и романтика. Знаейки това повече от добре, дизайнерите ни представят своите визии на героините си с главна роля - нежността. Valentino, Chloe и Louis Vuitton са част от модните къщи, които накараха въздуха да затрепти, преминавайки през полупрозрачната бяла изрисувана материя.

Кимоно

Небрежно пристегната талия, свободна, но елегантна кройка, всичко съчетаващо се с неподправения сексапил на кимоното. Най-доброто от изтока е застъпено не в една или две от пролетните колекции, като избора е разноцветен не само откъм палитра, но и откъм избор на материи и доколкото е възможно кройки.

Морско, не просто синьо


Почерка на летния морски бриз се разстла над подиумите в Милано, Ню Йорк и Париж. Най-обичаният символ на лятото е тук под формата на oversized палта, ефирни рокли, както и със забавни препратки към любимите моряшки униформи. Като предложенията на Lanvin, Chloe и Marc Jacobs отварят нови хоризонти за морските ни възприятия.

Парти всеки ден

Брокат, пайети, злато и тюрбани и парти вихрушката вече ни поглъща. Дизайнерите са се постарали да преобразят всяка една възможна визия в пъстро настроение. Винтидж настроението, разбира се, е застъпено и тук, но при наличието на целия този блясък, губи част от своята натрапчива същност. От Saint Laurent, Isabel Marant, та чак до Tom Ford няма как да сгрешим с блясъка, или още по-малко да останем незабелязани.

Балетна изящност

Нищо вече не ни изненадва, дори и вдъхновението на дизайнерите, почерпено от балета. Явно очарованието на Черният лебед няма скоро да слезе от модния подиум, както ни показват Giorgio Armani, Valentino и Alberta Ferretti. В нежно пастелно розово и облаци от тюл, визиите са повече от подходящи за внасяне за доза неописуема нежност във всяко едно формално събитие.

Пачуърк

Напълно противопоставящи се на пръв поглед цветове в неописуемо добър микс оформят колекциите на Maison Martin Margiela, Marni и Marc By Marc Jacobs. Тези щури комбинации, живеещи на ръба на модернизма се редуват закачливо и в различни материи като коприна и памук. Изненадващи, смели и различни, не е трудно да ги заобичаме и да се отдадем на модни експерименти.

Прозиращо и изкусително



Несъмнено най-любимата част от модните колекции е тази с вечерните облекла. За пролетно-летния сезон те отново ще са наситени с женственост, освободеност и разбира се, прозиращи материи. Изкуството на съблазняването е тук с нагледен пример от Bottega Veneta, Dolce & Gabbana и Michael Kors, а цветът е както подобава изцяло и единствено черен.

Нетипични принтове


Цветен меланж от материи, ефекти и отблясъци, комбинирани и интерпретирани различно от всичките ни познати флорални или абстрактни принтове. Чудновати, носещи винтидж магията, или пък ориенталски, визиите до една внасят неочаквани асоциации бляскаво поднесени от най-изявените по дързост и импровизация дизайнери.

Новият костюм

Пречупен през призмата на 70-те и смокинга на Бианка Джагър, дизайнерите с доза чувство за хумор и в контрастно черно-бяло залагат новите правила при дамския костюм. Широки крачоли и макси дължини се сливат в един изчистен от ненужни детайли шик, с единствен акцент oversized металното колие.

Нощни птици

Ефирни, нежни и обаятелни, перата и ресните изживяват своя ярък момент във вечерните облекла. Подобно на елегия за сенките, мрака и съблазън в най-висша форма, Balenciaga, Fendi и Proenza Schouler разходиха своите модели с грация и изящество присъща единствено на нощните птици.

Само за целувки


За пролет-лято 2015 червеното не е просто на фокус. Цветът е изявен акцент, толкова ярък, колкото са и едни червени устни. Приготвяме се за експерименти, защото дизайнерите ни поднасят цвета на любовта в кожа, лак и всемъзможни нетрадиционни текстури.

Не просто графично, а на точки

Изпитаният черно-бял мотив тук е разгледан в своята по-екстравагантна форма. Макар и принтът на точки да не е най-щурата вариация, която ви идва на ум, почакайте докато видите какво са приготвили Marc by Marc Jacobs и Junya Watanabe: 3D произведения, мини рокли с макси принтове и много графичност, с едно единствено правило при употреба: забравяме за всичко друго освен черното и бяло.

Райета по мъжки


От известно време насам типично мъжките елементи са основна част и от дамския гардероб. Изведнъж без никакво колебание и дизайнерите започнаха да се обръщат за вдъхновение към тях. Грубо, сексапилно и успешно тези елементи започнаха да надграждат типичния женски образ, правейки го още по-неустоим. Освен boyfriend кройките, важна роля играят и райетата: те са асиметрични при Anthony Vaccarello, непретенциозни при Sonia Rykiel и със спортно звучене при Maison Martin Margiela.

Попарт

Окръжности, супер дръзки цветове, райета и пресичащи се линии в звучна симфония, наподобяваща произведения на Рой Лихтенщайн и Мондриан. Повлияни от попарта за пролетно-летния сезон са множество брандове, а най-ярките произведения идват от Junya Watanabe, Loewe и Dries Van Noten

Черни мрежи


Ехото от мрежестите материи и тяхното присъствие при спортните облекла от изминалите сезони, не само че е застъпено в новите колекции, а е и водещо. Вариантите за комбинации за безбройни: в total look, или наслоени, на преден план излиза мотивът за загадъчност.

Оптични черно-бели илюзии

Сведената до минимум палитра в черно и бяло оставя погрешно първо впечатление за минимализъм в колекциите на Givenchy, Anthony Vaccarello и Balmain. Всъщност изборът се оказва напълно ефикасен, защото така на преден план излизат изпипаните до съвършенство детайли като съчетание на материите, грубите метални капси, циповете и контрастта между матовия и блестящ завършек.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.