Следва

In the mood for music: The Waifs - Sun Dirt Water

Какво гледахме тази седмица: Хорър, ама не съвсем - "Джезабел"

Дълбините се оказват ужасно плитки в този микс от духове и вуду, допълнени от смущаващи семейни тайни, създаващи трогателна история майка – дъщеря...

Movies & TV преди 9 години

Дълбините се оказват ужасно плитки в този микс от духове и вуду, допълнени от смущаващи семейни тайни, създаващи трогателна история майка – дъщеря между Сара Снук и Жоел Картър, но в пълното отсъствие на страшните моменти, от които да ти настръхне косата. А нали лентата била на ужасите?

Може би бихме си затворили очите за това, ако историята беше нещо интригуващо, което не сме виждали, но, за съжаление, тя се оказа блудкава и до болка позната, напомняща на дузина други, които сме гледали във времето.

Поне режисьорът Кевин Грютерте е направил добър избор на местност, а именно - блатиста, прашна, покрита с гниещи листа земя, която сякаш крие свои тайни от главната героиня, съвсем нелошо изиграна от Сара Снук, която е останала на инвалидна количка след катастрофа, взела живота на приятеля й.



От тук нещата стават все по-предвидими, Джеси няма към кого друг да се обърне освен към отчуждения си баща (Дейвид Андрюс), който, разбира се, живее в тъмна и порутена, откъсната от цивилизацията къща в Луизиана. В къщата тя намира стари видео касети, с послание от мъртвата й майка, които са били предназначени за гледане след 18-ия й рожден ден. От записите става ясно, че огромна заплаха дебне над Джеси и, без особена изненада за зрителя, къщата се оказва обитавана от дух, който иска да прогони натрапницата от там.



Сам се досещаш какво следва по-нататък, и все пак Грютер пренебрегва някои детайли и губи част от позициите си по време на кулминационната част, така че ще бъде по-добре, ако не си задаваш много въпроси, например относно изолирания характер на Джезабел. Понякога невежеството може да бъде блаженство, нали знаеш.

В обобщение, „Джезабел” е посредствен филм на ужасите, чийто най-запомнящи се моменти с нищо не се открояват от установените жанрови практики и изглеждат някак вехти и износени. Приказката за травматизираната млада жена, измъчвана от загадъчен демон май всички сме я чували и гледали. Единствените тайни, които се разкриват пред нас с напредването на сюжета е, че има твърде малко, което да ни държи ангажирани.

Лентата излиза днес, на 7-ми ноември, но ние все пак те съветваме да избереш забавна вечер с приятелите пред това да я изгледаш.  

More from View Sofia

More Movies & TV