Следва

Детска София: Музиканти срещат деца с магията на пианото

Авторката на "Скъпи, провалих децата" Алисън Шейфър ексклузивно пред View Sofia: Устойчивост преди съвършенство!

Тя е канадска авторка и медиен експерт по отглеждане на деца...

People of art преди 9 години

Тя е канадска авторка и медиен експерт по отглеждане на деца. Води предавания на тази тема по телевизията и пише рубрики в „Космополитън”, „Рийдърс Дайджест”, „Парентинг” и други престижни издания. Наскоро авторката на безапелационните бестселъри „Скъпи, провалих децата“ и „Не, това не са глезотии“, гостува в България по покана и със съдействието на издателство „Колибри“, а ние имахме изключителната чест да се срещнем лично с тази очарователна оптимистка, че всичко може да се нареди. Родителството е едно от най-приятните, при това несложни занимания, стига да поназнайваме някои хитри родителски стратегии и техники за справяне с деца, на които Алисън учи от години и с приказна лекота. Ето за какво разговаряхме още...

V.S. Здравей, Алисън и добре дошла в София. Благодарим ти, че се съгласи на това интервю, защото много искахме да те "споделим" с нашите читатели.
A:
Благодаря и аз! И пак заповядайте!

V.S. Освен изключително продаван автор, водещ експерт в ръководството за родители и изключително търсен лектор, вие сте съпруга и майка. Как се балансира между тези роли? Какво е най-голямото предизвикателство, и преодолимо ли е то?
А:
О, да, съвсем. Лично аз се старая да отделям време за себе си. Всяка сутрин се събуждам рано и чета, после отивам да тичам и медитирам. Най-голямото предизвикателство е да имам достатъчно време, за да помогна на всеки, който се нуждае от моята помощ.

V.S. Спомняш ли си какво беше твоето детство? Можеш ли да ни споделиш най-щастливия си момент от това време?
А: 
Имах много щастливо детство! Живеех в малка къща с две спални с родителите и тримата ми по-големи братя. Родителите ми приютяваха хора вкъщи, предимно американци, които обикаляха страната, за да избегнат задължителната служба във Виетнамската война. Домът ни винаги беше щастлив и пълен с живот. Моите любими спомени са летата, които прекарвахме в нашата фамилна вила, играейки всички заедно, моите братя, родителите ми, бабите и дядовците.

V.S. Спомняш ли си каква си мечтаеше да станеш, когато беше малка?
A:
Спомням си, че като дете питах баща ми, каква е разликата е между психиатър и психолог, защото исках да помaгам на децата да бъдат разбрани. Предполагам, че съм сбъднала мечтата си, въпреки че имах много други мечти, преди осъществяването на тази! Първата ми степен е в областта на науката.

V.S. Ние си мислим, че има много специалната връзка между майка и дъщеря. Прави ли сме?
A:
Имах много специални отношения с майка ми и съм постигнала същото и с моите собствени дъщери, обаче в моята клинична работа виждам много майки и дъщери, които са в състояние на война. Така че няма „правило” само по себе си. 

V.S. Красотата, разбирана като външен образ и съвършенството, което медиите изискват от жените и особено от младите момичета, определено е предизвикателство за отношенията между майките и техните дъщери. Може ли да ни дадеш един съвет по този въпрос?
А:
Научете дъщерите си, че медиите са способни да изопачават информацията. Снимките на много модели са обработени на фотошоп, а много слабите момичета често са близо до смъртта, страдащи от анорексия. Кампанията на Dove, наречена „истинска красота”, има много информация по темата, лесно достъпна и онлайн.

V.S. Каква е ролята на майките в обяснeнието на неприемливите модели за подражание и примери за красота?
A:
Имам кариера в медиите и ми се налага да се обличам за телевизионни изяви. Старая се никога да не се оплаквам затова как изглеждам пред децата си. Ако косата ми изглежда зле днес, просто го преглъщам, за да им покажа, че това не е от значение! Това е повърхностно и тривиално. Приемам го като игра, която трябва да се играе. Предпочитам да обръщам внимание на здравето, отколкото на красотата.

V.S. Смяташ ли, че да осъзнаваш личната си красота може да послужи като пример и да помогне на младите момичета да си създадат положителна нагласа и самочувствие в бъдеще?
A:
Това да се приемаш и да се обичаш, независимо дали си "класически красива" или не, има много положително влияние върху младите момичета. Пък и върху по-големите..

V.S. Обикновено свързваме успеха с чувство на удовлетворение и пълнота, каква е твоята дефиниция?
А:
Всеки разбира успеха по различен начин. Надявам се, че жените оформят своите цели възоснова на набор от ценности, които се основават на съществени качества, като да бъдеш добър човек, да бъдеш полезен на другите, да бъдеш мил и грижовен.

V.S. Пътуваш много, какво ти помага да си винаги в добра форма?
А:
Упражнявам се всеки ден, обикновено тичам, но не намерих добро място за тичане в София! Но се случва, някои седмици са такива, не се разстройвам. После просто започвам там, откъдето със спряла. Устойчивост преди съвършенство!

V.S. Какво включва твоя пътнически комплект за оцеляване? Какво винаги може да бъде намерено в чантата ти?
А:
Моите контактни лещи, пинсети и нокторезачка, спрей за обем и кръгла четка за коса.

V.S. Имаш ли някакви малки женски тайни, някакви „забранени удоволствие”, посветени на красотата и стила?
А:
Да! Обсебена съм от маникюра, обожавам красиви нокти

V.S. Коя според теб е най-важната характеристика на красивата жена?
А:
Най-важното за мен е увереността. Уверените жени просто светят и блестят, излъчват едно удовлетворение, което просто струи от порите им. Затова бъдете уверени! Всеки ден и всяка минута! Казвам го като жена. 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра