Следва

Четиво в четвъртък: "Соцгурме" от Албена Шкодрова

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

 Две от най-горещите холивудски звезди си партнират във филма на отличената с „Оскар“ датска режисьорка Сузане Биер – мащабна екранизация на романа на Рон Раш, разгръщаща се на фона на Голямата депресия...

Movies & TV преди 9 години

В началото на тази седмица, решихме да се отдадем на българско документално кино с филма на Калин Стефанов "На тротоара" - продукция, посветена на младите рок музиканти в България. Повече за него, автора и идеята, може да видите в интервюто на Калин за ViewSofia.

А сега е време да обърнем внимание на новите предложения от днешния кино списък и да направим свой, защото празниците наближават и вече с нетърпение очакваме да се отдадем на блажена почивка с любимите хора, някоя хубава книга и, разбира се, кино вечери с най-добрите филми за още по-голямо празнично настроение.

Ако сте пропуснали нещо, което да добавите към задължителните заглавия, вижте тук (Trailer1, Trailer2, trailer3, trailer4), и не забравяйте да освободите съботната вечер, защото няма нищо по-приятно от заслужена почивка в компанията на големия екран. 

 "Wild Card"

Актьорите:  Джейсън Стейтъм, Майло Вентимиля, Майкъл Ангарано, Станли Тучи, София Вергара, Хоуп Дейвис, Доминик Гарсия-Лоридо, Ан Хейч, Джейсън Александър, Макс Касела

Режисьорът: Саймън Уест

Сюжетът: „Wild Card” разказва за Ник Уайлд (Джейсън Стейтъм), занимаващ се с охрана и пристрастен към хазарта бивш морски пехотинец, който планира да напусне Лас Вегас в търсене на по-добър живот. Когато последната му приятелка Холи (Доминик Гарсия-Лоридо) е намерена пребита почти до смърт, Ник се съгласява да ѝ помогне да си отмъсти. Той открива, че виновният за побоя е Дани ДеМарко (Майло Вентимиля) – член на могъщо мафиотско семейство.

Премиерата: 07декември

 "Серена" ("Serena")

Актьорите:  Дженифър Лорънс, Брадли Купър, Тоби Джоунс, Рис Айфънс, Сам Рейд

Режисьорът: Сузане Биер

Сюжетът: Две от най-горещите холивудски звезди си партнират във филма на отличената с „Оскар“ датска режисьорка Сузане Биер – мащабна екранизация на романа на Рон Раш, разгръщаща се на фона на Голямата депресия.

Дърводобивният магнат Джордж Пембъртън и безскрупулната му, бляскава съпруга Серена изглеждат като идеалната двойка. Но перфектното им щастие рухва, когато става ясно че тя не може да има деца, а Джордж вече има едно незаконнородено. Серена е екстравагантна мелодрама на яростна ревност, убийство и безсърдечна амбиция.

Премиерата: 12 декември (България)

"Шантава седмица" ('This Is Where I Leave You"

Актьорите: Дебра Монк, Дакс Шепард, Тимоти Олифант, Кони Бритън, Катрин Хан, Кори Стол, Роуз Бърни, Адам Драйвър, Джейсън Бейтман, Тина Фей, Джейн Фонда, Бен Шуарц

Режисьорът: Шон Леви

Сюжетът: Смъртта на бащата на младия Джъд Фоксман отбелязва първия път от няколко години в който цялото семейство Фоксман се събира заедно. Освен самия Джъд, за погребението пристигат неговата майка, сестра и няколко братя. Единственият човек, който липсва е съпругата на Джъд, Джен, за която всички знаят, че му изневерява с неговия началник.

Това обаче е най-малкия проблем, тъй като различията и скандалите в семейство Фоксман засенчват всичко останало. С неохота, членовете на семейството се съгласяват да изпълнят последното желание на вече покойния баща - а именно, след погребението му да прекарат седем дни заедно. В една къща. Като едно истинско задружно семейство. Но още в първия ден нещата започват да излизат извън контрол.

Премиерата: 12 декември (България) 

"Изход: Богове и Царе" ("Exodus: Gods and Kings")

Актьорите: Хиам Аббас, Мария Валверде, Индира Варма, Крисчън Бейл, Джоел Едгертън, Арън Пол, Сигорни Уивър, Бен Кингсли, Джон Туртуро, Кеворк Маликян, Адриан Палмър

Режисьорът: Ридли Скот

Сюжетът: Режисьорът Ридли Скот (Гладиатор, Прометей) представя най-новото си епично приключение ИЗХОД: БОГОВЕ И ЦАРЕ, историята за дръзката смелост на един човек да се изправи срещу мощта на цяла империя. Използвайки последни открития на техниката в областта на визуалните ефекти и 3D измерението, Скот вдъхва нов живот на историята на непокорния предводител Мойсей (Крисчън Бейл), както се надига срещу египетския фараон Рамзес (Джоел Еджертън) и организира изумителното преселение на 400 000 роби и спасяването им от ужасяващите смъртоносни бедствия в Египет.

Фабулата на филма, титаничният му мащаб и размах, авантюристичния му дух и ярки символи го издигат до уникално театрално събитие. Резултатът е оригинална и героична сага, която в същото време е мощна лична история, наситена с емоции, съперничество и предателство и неугасващ стремеж към свобода.

Премиерата: 12 декември (България)

More Movies & TV