Следва

Майсторството да говорим пред хора в 10 лесни стъпки

Най-фешън цветът на 2015 година - "марсала"

Горчив като виното и сладък като тирамису е новият моден цвят – марсала...

Стил преди 9 години

Горчив като виното и сладък като тирамису е новият моден цвят – марсала. Диктаторите в света на цветовете „Понтон”, които всяка година обявяват най-модния цвят, този път са вдъхновени от цвета на бутиковото сицилианско вино, носещо името на града производител – Марсала. Този оттенък съдържа в себе си тайнството на ферментиралите плодове, светлината на слънцето и топлината на земята. Има го в природата и дори е използван в най-древните скални рисунки.



Модните дизайнери вече го включиха в новите си колекции. Цветът седи елегантно както в дамския, така и в мъжкия гардероб, затова ще го срещаме във всички продукти на модната индустрия през 2015 г.: лак за нокти, червило, руж, сенки за очи. Ще го видим и в оттенъците на боите за коса, в облеклото и аксесоарите дори и в интериорния дизайн.


Виното Марсала е ликьоровото вино, което придава омагьосващата нотка сладост на най-популярния десерт- тирамису. То се произвежда в живописните лозарски райони на Сицилия.



Сладко горчивата асоциация на марсала има и своето Дзен послание: хармония и баланс между работата и дома, между кариерата и семейството, между почивката и ангажиментите. Баланс в заобикалящата ни среда. Да бъдем по-близо до природата и да създадем за семейството и за себе си кътче, което засилва цялата хармонична схема. В Дзен топлият оттенък провокира успеха, повишава настроението и раздвижва кръвта.

През 2015г. ще бъдем елегантни, чувствени и в хармония със себе си и света, ако изберем тоалет или аксесоар в марсала, а за засилване на ефекта към хапката тирамису добавим и глътка вино.
Както се казва: виното е ключалка, през която надничаш в сърцето.

More Стил