Следва

The Raveonettes с първи концерт в България

Без разрешение: Риана спечели в съда срещу Topshop

Съдебното дело с почти двегодишна давност, има своето окончателно решение, и то е, че...

People of art преди 9 години

Съдебното дело с почти двегодишна давност, има своето окончателно решение, и то е, че Topshop напълно нелегално са използвали изображението на Риана на една от своите тениски.

Всъщност снимката на Риана, повод за конфликта, е направена през 2011 година по време на заснемането на един от нейните клипове. Почти две години по-късно Topshop пуснаха на пазара топ с въпросното изображение, само че певицата не успя да се зарадва на "комплимента" на британския търговец и адвокатите на Риана инициираха съдебно производство с цел да докажат, че компанията е нарушила правата на изпълнителката.

Днес, две години след началото, лондонският съд най-накрая се произнесе с решение. Използването на снимката на певицата е определено като нелегално, а на продажбата на фланелките официално е наложен запор. Вероятно, известна роля в сагата е изиграл и не кой знае колко атрактивният дизайн на дрехата, така че от страна на ищцата е бил приведен и доводът, че въпросната тениска и нейните продажби биха моли да имат потенциално отрицателно влияние върху кариерата на Риана в модния бизнес.

Решавайки в полза на певицата, съдът все пак отбелязва, че няма намерение да подкрепя абсолютно всички изпълнители, чиито снимки се използват от различни брандове без тяхното съгласие. Случаят с Риана те считат за особен, предвид предхождащите го делови отношения на дамата с Topshop и изводът, че пускането на тези блузи би могло наистина да се възприеме като съвместен проект на певицата с фирмата, въпреки че в действителност подобен към този момент е нямало.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра