Следва

За любовта няма възраст

Джулиан Мур на път към Оскарите: Не бях щастлива само с кариерата си!

Без много шум Джулиан Мур се превърна със фаворит за наградата "Оскар" за най-добра актриса тази година и дори вече успя да приветсва в дома си Златен глобус и награда SAG за ролята си във "Все още Алис".

People of art преди 9 години

Без много шум Джулиан Мур се превърна във фаворит за наградата "Оскар" за най-добра актриса тази година и дори вече успя да приветсва в дома си Златен глобус и награда SAG за ролята си във "Все още Алис".

Кариерата и се развива по-добре от всякога, червенокоската може да се похвали с щастлив семеен живот и изглежда така сякаш тя е постигнала всичко, за което е мечтала, но в интервю за The Hollywood Reporter, придружено от зашеметяваща фотосесия, актрисата признава, че това не винаги е било така и преди години е била безкрайно самотна и объркана от това, което и се случва.

"Бях самотна. Не мисля, че се чувствах щастлива, защото нямах личния живот, който исках. Прекарах годините си между 20 и 30, докато работех усилено и се опитвах да стигна до "там", което всъщност не беше никъде, в лутане и търсене на себе си. Всичко беше свързано с работа, а аз исках да имам истинско семейство."

Когато е на 25, през 1986 година, Джулиан се омъжва за Джон Гулд Рубин, но през 1995 г. двамата се развеждат. За да превъзмогне случващото се звездата им нужда от терапевт, който да я съветва и да и помага да премине през трудния път. За щастие, само една година след развода, тя среща 54-годишния Барт Фройндлих, с когото нещата обещават да бъдат различни.


*Джулиан и Джон Гулд Рубин през 1994 година

Те се срещат на снимачната площадка на филма "Следи от детството", в който тя играе главната роля, а той е режисьор, и нямат представа какво ще им се случи. Но само седмица след началото на снимките Джулиан и Барт се влюбват безумно, но въпреки това не вярват, че връзката им ще е дълготрайна именно заради живота, който водят. 19-години след този момент обаче, двамата все още са заедно, а от 11 години са семейство, от което част са и двете им деца - син Калеб, 17, и 12-годишната Лив.

В интервюто за списанието звездата споделя още, че това, че се фокусира върху личния си живот тогава и помага да получи мястото, на което иска да бъде сега. "Открих, че личният ми живот е много по-важен, отколкото професионалният. Когато съсредоточих вниманието си към него, успях да усетя, че съм в центъра на собствения си разказ и мисълта, че мога да го режисирам ме накара да се почувствам страхотно."


*Щастливото семейство на Джулиан Мур

В предишни свои разговори Джулиан споделя, че се опитва да възпитава двете си деца в нейните принципи. "Аз съм крайна на екрана, умерена в живота. Моите героини често флиртуват с табутата и лудостта, но във всекидневието си аз съм по-скоро подредена и организирана. Обичам да контролирам всичко. Винаги съм била такава! В училище бях много добра ученичка… Възпитавам двете си деца точно на тези неща. Паралелно в мен живеят куп въображаеми светове. Често сядам в едно кафене на две крачки от нас, в Уест Сайд в Ню Йорк, и гледам минувачите. Опитвам се да отгатна какви са, какъв е истинският им живот, какви са техните драми, за какво мислят, докато вървят по улицата. И когато подготвям една роля, мисля отново за тях. Например за Кейт, лесбийката в "Личният живот на Пипа Лий", ме вдъхнови една жена, която срещнах в книжарницата. Изкопирах прическата й, дънковите й бермуди, походката й. Същото беше с Чарли в "Ергенът". За "Карта към звездите" си спомних за всички актриси, които съм наблюдавала в Лос Анджелис или по време на кинофестивалите."


 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра