Четиво в четвъртък: "Една нощ в Италия" от Луси Даймънд

В романа на Луси Даймънд „Една нощ в Италия” читателите ще се запознаят с три различни жени, обединени от едно нещо – страстта им към езика, храната и атмосферата на Италия...

В романа на Луси Даймънд „Една нощ в Италия” читателите ще се запознаят с три различни жени, обединени от едно нещо – страстта им към езика, храната и атмосферата на Италия.

Дали наистина италианският е езикът на любовта? Далече от слънчева Италия, в студения и дъждовен Шефилд, в новия курс по италиански се надяват да разберат това.

Самата авторка е посещавала много вечерни курсове – от скулптура до гимнастика, вегетарианска кухня, испански, градинарство. „Харесва ми странната смесица от курсисти, всичките дошли на тези курсове по различни причини, споделя тя. Хрумна ми, че това ще бъде страхотен фон, на който да се развие един забавен сюжет. Така биха могли да се срещнат хора, чиито пътища иначе никога не биха се пресекли.”
 

La Professoressa – учителката

Софи живее щастливо в Соренто. Когато получава лоши новини, тя се връща в единственото място, което от години отбягва – родния си дом в Шефилд. Там трябва да се справи с редица предизвикателства... и с внезапната поява на старата си любов. За да изкара някакви пари, Софи се съгласява да води курс по италиански. 

La Giornalista – журналистката

Ако Анна трябва да напише статия за собствения си живот, тя ще бъде озаглавена: „Скучна журналистка има скучно гадже”. Единствената мистерия в живота ѝ е баща ѝ, за когото не знае нищо. Докато един ден случайно се натъква на следа, че той е италианец. Анна започва да готви италианска храна, записва се на вечерен курс по италиански и дори обмисля да замине за Италия и да открие баща си...

La Sposata – омъжената

Катрин остава сама – децата ѝ отиват в университет, а мъжът ѝя зарязва заради друга жена. Банковата ѝ сметка е празна, няма професионален опит, няма представа какво ѝ готви бъдещето. Тя се записва на италиански в опит да събере парчетата от живота си и да намери ново начало за себе си.

С напредването на курса между Софи, Катрин и Анна се заражда силно приятелство, което им помага да преоткрият радостта от живота, да повярват в себе си и да намерят куража да следват мечтите си. Освен италианския те научават, че животът и любовта могат да те изненадат, когато най-малко очакваш.

Забавна, искрена и мъдра книга.


Откъс от "Една нощ в Италия"

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.