Следва

Вятърът на промените: Амбър Хърд преди и сега

20 факта за "50 нюанса сиво", часове преди премиерата

До премиерата на може би най-очаквания филм на годината ни дели само ден...

Movies & TV преди 9 години

До премиерата на може би най-очаквания филм на годината ни дели само ден. И вместо за стотен път да гледаме трейлъра и да препрочитаме книгата от Е. Л. Джеймс, предлагаме да научим малко повече, или всъщност точно 20 факта за самия филм - актьори, режисьори, фенове и снимачния процес като цяло. 

1. За заснемането на драмата почти избират Джо Райт, но за съжаление той вече е ангажиран с новата версия на историята за Питър Пан и отказва предложението. Сред другите кандидати за режисьорския стол са Стивън Спилбърг, Бенет Милър и Бил Кондън, но в крайна сметка студиото наема Сам Тейлър-Джонсън, чиято кандидатура всъщност е одобрена точно за един ден. 

2. Американският писател Брет Ийстън Елис, който написа "Правилата на привличането" и "Американски психар" и който самостоятелно адаптира романа за големия екран, изявява желание да се заеме със сценария. Но, в крайна сметка избират малко по-неопитния Кели Марсел, който обаче е автор на сценария на "Спасяването на мистър Банкс".

3. След като се случва назначаването на Тейлър-Джонсън за режисьор на лентата, започват проблемите с избора на актьор за главната роля. В началото дори тръгва слух, че за ролята на Грей блондинката предлага собствения си съпруг - Аарън Тейлър-Джонсън.

4. Иън Сомърхолдър и Чейс Кроуфорд искат да изиграят Кристиян Грей, докато Райън Гослинг (именно в неговите мускулести ръце режисьорът най-много иска да види камшика) и Гарет Хедлънд с лека ръка отхвърлят ролята. 

5. Чарли Хънам - първият актьор, одобрен за главната мъжка роля, всъщност доста трудно склонява на кандърмите на продуцентите. След внимателно обмисляне обаче решава, че роля в такова необичайно за него амплоа, си заслужава. 

6. Въпреки това, участието му така и не се осъществява, а причината е претоварен график. Следователно кастингът е възобновен и в крайна сметка Джейми Дорнън измъква главната роля изпод носа на Александър Скарсгард, Скот Иистуд и Тео Джеймс.

7. Дакота Джонсън също е минава през доста силна конкуренция по пътя към главната женска роля. Сред многобройните кандидатки за ролята на Анастейша Стийл, са също и Фелисити Джоунс (30-годишната актриса е отхвърлена, защото е твърде стара за ролята на 10 години по-младата колежанка) и Елизабет Олсън.

8. Всъщност Дожунс първоначално се спира на Шейлийн Удли, но отново заради твърде много проекти на талантливата актриса, този вариант отпада.

9. Узнавайки, че главните роли ще се изпълняват от Ханъм и Джонсън, гневни фенове правят петиция с искане да се заменят одобрените актьори с Матю Бомър и Алексис Бледел. Събират се около 5 хиляди подписа, но, както можем да се досетим, те не оказват никакво влияние върху решението на екипа на лентата.

10. Ема Уотсън, в която много фенове на трилогията видяха главната героиня, заявява,че би била много по-заинтересувана от ролята, ако неин партньор беше Райън Гослинг. Не всички обаче разпознават иронията (британски хумор), затова актрисата разсейва всички съмнения относно филма, като в туитър профила си написва: "Сериозно ли смятате, че бих се съгласила да играя в "50 нюанса сиво"?!"

11. За да влезе напълно в ролята си, Джейми Дорнън е трябвало да овладее до съвършенство изкуството на завързването. Освен това е принуден да посещава така наречените "сесии" - господар с неговите двама подчинени. Не, не, той не е участвал в събитията, бил е само наблюдател. "Не мога да кажа, че ми хареса, но това определено ми помогна да разбера по-добре характера на героя си."      

12. Съвети по време на снимачния процес получава и Тейлър-Джоунс. Тя дори говори с професионална доминатрикс /жена с крайни садомазохистични наклонности/, чиито клиенти са изцяло милионери. "Ние трябваше да се уверим, че разбираме правилно този свят, за да го пресъздадем правилно", пояснява Сам.

13. Така наречената сцена с тампоните, позната на феновете от трилогията на Е. Л. Джеймс, не попада в сценария на филма. По думите на Тейлър-Джоунс "Това дори не беше дискутирано".

14. Съотношението на откровено сексуалните сцени с условно целомъдраните е 50/50. Създателите на филма дори се страхуват, че тези, които не са запознати с оригинала, ще бъдат разочаровани от сравнително малкия брой еротични сцени. "Но, милионите фенове, които четат книгата, със сигурност смятат, че сексът е повече от достатъчно", казва Е. Л. Джеймс.

15. Първоначално филмът е предвиден за лятото - 1-ви август. Но по-късно е решено премиерата да се състои в навечерието на празника на влюбените - Свети Валентин. 

16. Световната премиера обаче вече отмина. Тя се състоя на 11 февруари по време на филмовия фестивал в Берлин. 

17. Дакота Джонсън е забранила на майка си, актрисата Мелани Грифит, да гледа филма. 

18. Джейми Дорнън не е толкова строг, но въпреки това не гори от желание дъщеря му да го вижда в сцените на филма. "Докато дъщеря ми не навърши осемнадесет, аз определено няма да й позволя да гледа татко си в "50 нюанса сиво".

19. Студиото е на път да преговаря за получаването на рейтинг R, който позволява на непълнолетните зрители да присъстват на премиерата с придружител, за да няма възмутени пазители на американския морал.

20. И в заключение ще кажем, че създателите на "Петдесет нюанса сиво" твърдят, че не бива да очакваме пикантни части от телата на героите да се видят в кадър.

 

More from View Sofia

More Movies & TV