Следва

Истории от живота: Момичето Лена Дънам

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Ако вече се каним да посрещаме пролетта, а изведнъж се събудим и навън е бяла зима, значи е време само за едно - кино, разбира се...

Movies & TV преди 9 години

Ако вече се каним да посрещаме пролетта, а изведнъж се събудим и навън е бяла зима, значи е време само за едно - кино, разбира се. Особено, когато предстои 19-я международен София Филм Фест, който за наше щастие стартира още днес. А за още по-голямо такова, ще го направи с българския филм "Досието Петров". 

Припомняме ви, че един от вас може да спечели двойна покана за филма, който започва днес точно в 19:30 часа. И докато избираме какво още може да гледаме, в рамките на фестивала, нека не забравяме да видим и кои са новите премиери, или пък по-старите (Trailer1, Traile2, Trailer3, Trailer4), защото филмите са за гледане и определено трябва да ги видим всичките. Това е магията на седмото изкуство и ни е завладяла с цялата си сила, затова започваме с:

"Чапи" ("Chappie")

Актьорите: Шарлто Копли, Миранда Фригън, Дев Пател, Сигорни Уивър, Хю Джакман, Хосе Пабло Кантило, Юджийн Кумбаная, Шон А. Робъртс, Йо-ланди Висър

Режисьорът: Нийл Бломкамп

Сюжетът: Създателят на “Елизиум” и “Сектор 9” Нийл Бломкамп стои зад този екшън-трилър с участието на Хю Джакман, Шарлто Копли и номинираната за ”Оскар” Сигорни Уивър.

Сюжетът на филма разказва за Чапи – единствен по рода си робот, който след като е отвлечен от двама престъпници се превръща в доведен син на странно и дисфункционално семейство. Чапи е единствения робот, който има мисли и чувства. Неговата история ще промени завинаги вижданията на хората за изкуствения интелект.

Премиерата: 06 март (България)

"Бамзе и градът на крадците" ("Bamse and the city of thiefs")

Актьорите: 

Режисьорът: Кристиян Рилтениус

Сюжетът: Мечето Бамзе е наш добре познат и любим герой. То става най-силното мече на света, когато си похапне от вълшебния Гръмотевичен мед на Баба.

Бамзе е весел и много добронамерен и благодарение на Гръмотевичния мед и силата си е успял да превъзпита всички престъпници в родното си градче, където всички живеят мирно и щастливо.

Най-добрите му приятели са зайчето Скокльо и костенурката Костенурко.
Но ето, че сега Баба е отвлечена и приятелите ще трябва да се справят с цяла банда крадци и разбойници, предвождани от хитрата лисица Рейнард.

В това вълнуващо приключение тримата приятели ще покажат на света, че най-силното оръжие срещу злото е приятелството (разбира се и няколко капчици от Гръмотевичния мед на Баба).

Премиерата: 06 март (България)

"Андре Шение" ("Andrea Chenier")

Актьорите: Йонас Кауфман, Ева-Мария Вестброк, Желко Лучич

Режисьорът: Дейвид Маквикър

Сюжетът: „Андре Шение“ (1896) на Умберто Джордано представя измислена версия на последните години от живота на френския поет Андре Шение, екзекутиран по време на Големия терор във Франция през 1794 година. Считана за най-добрата от всички опери на Джордано „Андре Шение“ е основната причина, поради която Пучини вижда в негово лице най-сериозния си съперник. Ролята на Шение се изпълнява от Йонас Кауфман, а тази на любимата му Мадалена – от холандското сопрано Ева-Мария Вестбрук. Сръбският баритон Желко Лучич играе Карло Жерард - слугата, който се оказва революционер и също като Шение е влюбен в Мадалена.

Премиерата: 11 март (България)

More Movies & TV