Следва

Нежни цветове

Всички важни тенденции на Пролет 2015: обобщение и първи примери от улицата

След като направихме подробен оглед на всяка една от 12-те основни тенденции, днес...

Street Style преди 9 години

След като направихме подробен оглед на всяка една от 12-те основни тенденции на Пролет 2015, днес систематизираме цялата информация в прости за усвояване правила и включваме свежи street предложения от течащия в момента моден месец за жива и нагледна илюстрация на трендовете. Макар и да е още доста студено, модните хора успяват да загатнат или на места направо да открият в пълна цялост красивите визии, с които ще експериментираме от глава до пети веднага щом времето го позволи...

Черно и бяло, или само черно, или само бяло

Класическа комбинация, която разцъфва в пълния си блясък, веднъж пробвана в total look. Новите експерименти се лутат измежду геометрични форми, абстрактни илюстрации и фолклорни мотиви, преминавайки дори през точки, като умело разнообразяват на пръв поглед практичните пролетни визии. Най-големите експериментатори са длъжни да пробват монохромната комбинация с gingham мотивът /по нашенски дребното каре, почти пепит/, който определено не е за подминаване.















Морско, не просто синьо

Chanel, Michael Kors, Celine и Emporio Armani са само малка част от имената, отговорни за изкачването на тъмносиния цвят в графата с любими неутрални тонове. С морски полъх и ултра луксозни материи в различни внушения - от безгрижни, строги и чак до романтични, подминаването на тази тенденция би било повече от недопустимо за новия сезон.















Сафари


Макар и цветовата палитра за тенденцията да е обрана предимно във вариациите на каки и кафяво, то материите и силуетите изобщо не могат да се характеризират със скромност: фина коприна, прозираща органза и много велур, които се редуват в изкусителни мини и величествени макси дължини, прибрани по тялото и ефирно поклащащи се, с прави, тип цигара, или пък силно разкроени крачоли.











Нетипични принтове

Щурите и прекалено цветни принтове заляха модните подиуми през септември, а от скоро и улиците. Какви ли не причудливи предложения показаха Vivienne Westwood, Burberry Prorsum и Kenzo, а плодове, насекоми и графити мотиви са само част от забавлението. "Колкото повече, толкова повече.", в случая това важи и за цветовете, които красиво се разливат по луксозните материи. Като подтенденция на щурите принтове идва пачуърк мотивът, който не се ограничава в цветове и още по-малко в материи.

















Парти всеки ден


Онези, за които вечерните облекла са любимата част от всяка дизайнерска колекция, изключително много ще се зарадват, защото за пролет-лято 2015 те идват в щедра доза и опияняващо количество блясък.

Мини и средни дължини, дантела, тафта и безобразен брой пайети оформят внушителния "парти всеки миг" силует за сезона. Основно внушенията се разделят на три основни: женствени с подчертано кокетен силует; ефирни с полупрозрачни материи; както и крещящо смели , златни или обсипани с камъни.











Деним

Денимът е с по-силно присъствие за пролетта отвсякога, а ограничение е забранена дума. От глава до пети, или като отделен акцент, определено има с какво да се експериментира. Акценти сред показаните колекции са: изчистените линии на кройките, които идват в разновидности от най-светлото синьо до наситено индиго; рокли и поли от деним в обемен макси силует, както и най-предпочитаната напоследък вариация на грубия, изтъркан и накъсан деним.













Хипи делукс

Вълната на 70-те натрапчиво подчини пролетно-летните тенденции на своите въздушни, романтични и лесни за разпознаване идеи. Хипи вълната лети със свободата на вятъра и наслаждаваща се на живота по бохемски. Но, в никакъв случай, тенденцията не трябва да се тълкува в буквалния й, суров смисъл. За тази пролет дизайнерите са подбрали единствено най-красивите, фини и романтични елементи от 60-те и 70-те години на миналия век.

Виждаме леки като перце, феерични дълги силуети; закачка с прозрачни материи; богати, вибриращи от цвят принтове и сладки пастелни тонове и, разбира се, много велур и ресни.











Гащеризони

За пролетта и лятото на 2015-а, гащеризонът е елегантно изпълнен в праволинейни тонове като тъмносиньо, бежово и подчертано в бяло, достатъчно шик е, за всякакви поводи без да е дразнещо премерено и премислено, всъщност дори се получава много елегантно и секси.

Виждаме скъсена дължина на панталона, или пък обратното, ултра дължина на крачола при повечето дизайнери, естествено отсъствие на ръкав, предвид сезона, дебели или кръстосани презрамки, както и пижама-идеи, но в случая просто пижамата е цяла.











Новият костюм

Дизайните са предимно минималистични и в тоновете на бяло, черно и тъмносиньо и идват в памук, креп, сатен и коприна. Блейзърът стои най-добре облечен на голо, често е силно скулптуриран, а при панталоните разнообразието е голямо - вталени, прави или много свободни. Предложенията са предимно едноцветни, но това в никакъв случай не е ограничаващо, достатъчно е комбинацията да остане в неутралните тонове.













Кожа

Сред множеството показани колекции за пролетта, кожата определено се откроява като тенденция с две основни разновидности - тази на нежния и фин силует, носещ романтика, доколкото е възможно чувството да се придобие точно от тази материя; и другата с остри и подчертано минималистични кройки. Текстурирана или гладка, с лак или апликации, кожата е тук под формата на панталони, мини, миди и макси дължини при полите и роклите, наред с якетата и шортите.













Кимоно

Кимоно дрехата идва с разнообразие - скъсена и, обратното, силно удължена. Монохромна и цветна, лъскава и матова, с ревер, нежно загатнат или съвсем липсващ.

В жеста на обличането на такава блуза или сако има много сексапил, едновременно с това заявявайки завършен и безстрашен за откъм експерименти вкус.













Романтиката се крие в дантелата

Дантелата в цялата си прелест нескромно заяви и своето място сред тенденциите за пролет-лято 2015. Ефирна, деликатна и по-романтична отвсякога тя се появява по копринените мини и макси рокли, шифонените топове и забързаното ежедневие. По подразбиране повечето модели идват в млечно-пастелната гама и съчетават в себе си най-доброто от женската индивидуалност и детската наивност.









More from View Sofia

More Street Style