Следва

На живо от Лондон: премиерата на новия LG G4

Как да запазим бельото в добър вид за по-дълго време

Направено от най-фините материи, бельото изисква определена и много специална грижа, ако искаме да го запазим в добър вид за по-дълго...

Стил преди 9 години

Тази и другата седмица сме решили да си говорим много за бельо. Следете и ще видите какво сме ви приготвили, а дотогава стартираме с някои стари, но златни истини за това, как да се грижим разкошното ни бельо, често много скъпо, и винаги интимно любимо, да остане в чудесен вид за дълго.

Сътворено от най-фините материи, бельото изисква определена и много специална грижа, ако искаме да го запазим в добър вид за по-дълго. Това определено е частта от гардероба ни, за която трябва да отделяме повече време, и често се оказва, че това не е никак лесна задача.

Въпрос: Кои са златните правила, за да остане най-ценното бижу в гардероба ни в безупречен вид дълго време?

Като първи съвет препоръчваме съхранението му на специално място, отредено само за бельо. Това ще улесни избора, за да не ровим, търсейки подходящия сутиен рано сутрин, а освен това всичко вътре гарантирано ще остане във вида, в който сме го оставили.

Не така лесно стоят нещата, когато искаме да запазим материите и цветовете на копринените ни съблазнители в перфектен вид, така, както в първия ден. Ето защо:

За да запазим цвета, след първото изпиране може да накиснем бельото в разтвор от вода и оцет за около 10-ина минути, след което изплакваме обилно с вода.

Не е добре да сушим бельото върху радиатор или в сушилнята. Простираме внимателно и нежно, като нито опъваме прекомерно, нито го оставяме намачкано. Все пак, спокойно можем да си спестим труда с ютията, особено при сутиени и бикини.

Белината е строго забранена! Вместо това мек препарат за избелване ще свърши чудесна работа.

Избягваме химическото чистене, най-вече при коприненото бельо.

Препоръчително е да перем на ръка с мек перилен препарат и вода не повече от 30 градуса. Изплакваме обилно, след което използваме и студена вода. Изцеждаме внимателно и сушим на открито.

И все пак, ако решим да използваме пералната машина, избираме прах за деликатни тъкани, които не съдържат хлор. А преди да сложим бельото в барабана, може да използваме мрежичка, която ще предотврати усуквания или раздърпване на материята. Перем на кратка програма, избрана специално за целта.

More from View Sofia

More Стил