Следва

Нисък старт

Fashion Starter: От адвокат до моден редактор - Притма Синг

Адвокатката от Ню Йорк, превърнала се в моден редактор Притма Синг е рядка комбинация от чудатост, ум и красота...

All fashion преди 8 години

Адвокатката от Ню Йорк, превърнала се в моден редактор, Притма Синг е рядка комбинация от чудатост, ум и красота.

След две години като корпоративен адвокат, Притма, която дълго време търси баланса между страстта си към облеклото и политика, решава да даде шанс на модната индустрия и създава блога “Working Girl” през 2010 година. Това е личен моден блог, в който младата адвокатка показва какво е да носиш “Balenciaga” в консервативна адвокатска кантора.

Модното й хоби бързо се превръща в професия и само за няколко години преминава от стажант в “Refinery29” в асистент във “Vogue”, след това работи при Джоана Колс в “Marie Claire” и за “WSJ”, където е шопинг редактор в отбор с главната редакторка Кристина О'Нийл. Кариерата на родената в Канада Притма не спира да върви нагоре и отскоро тя е част от екипа на “Nylon”.



Чаровницата не спира да ни изненадва - оказва се, че в свободното си време свири на барабани в гаражна група наречена “Vomitface”. Освен всичко тя е истинска street style звезда, което не ни изненадва, защото сложният и чудат характер няма как да не намери отражение в стила й, който е всичко друго, но не и скучен. Синг определено не се страхува да ескпериментира и стилът и винаги е смел и чудесно допълнен от характерната зелена коса.

Самата Притма описва свята визия като "странна, но елегантна и леко гръндж", което преведено на езика на дрехите е структурирана рокля с шантав принт с комикс днес и огромно палто върху размъкнат суитчър върху тениска утре. Дори и тези комбинации да ни звучат странно, Притма знае как да ги носи и доста й отиват.

"Когато получих първата си работа в голяма корпоративна адвокатска кантора, си помислих: “Сега вече ще мога да купувам дрехите, които харесвам от дизайнерите, които обичам!” Юридическият свят може да бъде доста бляскав, но в същото време бях толкова нещастна, винаги разтревожена за нещо и постоянно на работа, дори през празничните дни.”

Младата юристка бързо разбира, че това не е работа за нея и се опитва да спести пари от престижната си длъжност, за да напусне правния живот. Точно навреме, когато е готова да продължи напред, случайна среща с главния редактор на “Refinery29” определя по-нататъшния курс на живота й и довежда до стаж в модния уебсайт. Малко по-късно неин познат й казва, че се отваря място във “Vogue” и Синг решава да рискува: “Изпратих си автобиографията, но си мислех, че няма начин", но само след няколко седмици е наета. С такова силно начало в новото си начинание, Притма никога не съжалява за избора, който е направила. “Сега, за мен успехът означава да имам време и свободата да се наслаждавам на неща, които обичам."

А едно от любимите й неща е модата, с която смелата млада редакторка смята да експериментира все повече в бъдеще: “Мисля, че в момента модата стои в една много безопасна позиция. Наистина можете да намерите страхотни дрехи, но има ли много нови идеи? Не мисля, няма някакви големи революции, които се случват в момента. Но това все пак е нещо хубаво по някакъв начин. Когато в индустрията няма големи тенденции и идеи, модата става въпрос на личен избор. Когато става дума за street style обаче, нещата са малко по-сложни. Нещата там са малко пресилени, прекалено премислени и това не ми харесва толкова много. Когато излизам за някое събитие знам, че ще ме снимат и трябва да мисля за това, с което съм облечена. Задавам си въпроса: "Харесва ли ми това, което нося или съм с него защото знам, че ще ме снимат?” Предполагам, че това, което наистина търся е повече автентичност, независимо дали става дума за котюр мода или steet style.”

С всичко казано дотук не е изненада, че Притма подхожда по неочакван начин и към връзките си. Вместо да се чака специален повод, обича да прави подаръци целогодишно. Това, което намира за най-вълнуващото е изборът на идеалния уникален подарък. "Един път планирах цял уикенд посветен на музиката, която приятелят ми обича, с изненадващ концерт и специално слушане на любимия му албум.” И тук, както и в стила й максимата, която следва се вписва отлично: "Моята цел е автентичност. Добрият вкус е инстинктивен."

Когато става дума за автентичност определено има какво да научим от Притма Синг, затова отделяме няколко минути и разглеждаме нейния стил подробно в снимките по-долу. Със сигурност ще има по нещо, което всеки да си “открадне”.

More All fashion