Следва

Какво ново: Убийственият Chronologiste на Kérastase

Веждите на Кара. Има начин да бъдат и наши

Да си с красиви, дебели и следващи естествената си форма вежди е стара фешън история...

Hair преди 8 години

Да си с красиви, дебели и следващи естествената си форма вежди е стара фешън история. 
Носят ги модните и артистични икони от онова време, припомни си нашия материал Еволюция на вечността - Дебели черни вежди, носят ги фешън и сценичните икони и на днешния ден.

Плътни, сякаш недокоснати от ръцете, далеч от учудения и леко тъповат изглед на силно почистените откъм вежди дамски лица, те говорят за характер, сила, елегантност и сексипил. 

Съгласяваме се да ги имаме, въпросът е как. Особено ако в даден период на временно умопомрачение сме шарили върху им с така опасната пинсета. И сме ограбили от обема, формата и красотата им - припомнете си как и защо допускаме това тук.      

Да върнем първоначалната форма на веждите и да ги направим по-гъсти и копринени не е много лесно, но е възможно. Модата го изисква, естетиката - също. С красиви и дебели вежди може успешно да се "работи", като за целта на постигането на наистина красиви вежди е нужен цялостен подход. Просто отделните техники в този случай са безсилни. Веждите се нуждаят от подхранване, разресване, масаж и корекция. За да разберем по-добре целия процес, трябва да подходим като към косата и да положим съответните грижи.

Специален гребен и масло помагат да направим веждите по-гъсти и добре поддържани. Ако не можем да си купим такъв, използваме четка за зъби с твърд косъм. Всеки ден веждите трябва да се разресват по посока на растежа и обратно на растежа. За да подобрим ефекта, върху четката можем да капнем няколко капки репейно, бадемово или рициново масло. След приключване на процедурата останалото масло се отстранява със салфетка. За кратко време веждите ще придобият здрав вид, ще станат поддържани и копринени. Разресването е също вид масаж, стимулиращ кръвообращението, което от своя страна стимулира растежа на косъмчетата.

Маски, които ще удебелят веждите
Подходящи маски и компреси ще помогнат за цялостното подхранване на веждите. Добро действие имат маслените компреси. За да се приготвят е необходимо да се смеси в равни пропорции ленено, рициново и маслиново олио и да се загрее на водна баня. С получената смес се навлажнява памучен тампон и се поставя в продължение на 15 минути на веждите. Отгоре е добре да се постави топла хавлиена кърпа. След процедурата, излишното масло се попива със салфетка и кожата се почиства с тоник. Подобни компреси могат да се приготвят и от масло от жожоба. То действа отлично на структурата и растежа на косъмчетата и в същото време не оставя мазни следи.

За подобряване растежа на косъмчетата помагат маски с алкохолни компоненти. Смесват се в равни пропорции рициново масло и ром или спиртен извлек от невен. В получения разтвор се потапя парче марля и за 20 минути се поставя на веждите.

Един път седмично веждите се намазват със смес от витамин А, Е и рициново масло, която се оставя да действа през цялата нощ. Допълнителните витамини ще бъдат от полза за веждите и ще ги направят по-здрави, по-гъсти и по-красиви.

More Hair