Следва

Love to quote: 4+4 зареждащи цитата за по-богата седмица

Истории от първо лице или другото име на риска - Екатерина

И така, тази история се случи наистина....

All About Life преди 8 години

Няма какво да се лъжем, колкото и да се обръщаме обратно към природата, без електричество е трудно, направо невъзможно. Особено, когато е гореща лятна събота и ставаме с настройката за ден, прекаран в зареждащи занимания вкъщи. Един такъв би започнал със задължителен сутрешен ритуал, включващ топла вода с лимон, кафе и музика...

И така, тази история се случи наистина, на мен, Екатерина, на 22: 

В една такава събота, като от анонса, след лятна буря в лятна нощ, правя опит да включа сокоизтисквачката в контакта и… не! Не работи. Е, повредила се е. Някой ще я оправи после, сега мога да си изцедя лимона и ръчно. Включвам загряващата кана, за да си стопля вода и… каната не работи, също! Случва ми се случка?! Сигурно няма ток. Да, ама проверявам, има. Вече усещам прокрадващото се нервно усещане, става ми топло. Очите ми веднага се спират на дистанционното на климатика, правя опит да го включа и… познайте.

Проверявам бушоните – наред са. Какво всъщност става? Вземам обичайното решение в объркана ситуация, особено сутрешна - да пийна кафе, за да ми се избистри мисълта. Но, проверката потвърждава плашещото подозрение, че кафемашината може също да не ми окаже съдействие. О, ужас!

След справка със съседа отсреща, за когото отдавна подозирам, че е на ти с бушоните и производните им проблеми, ми става ясно, че е имало токов удар. Силен, категоричен и гаден. А сега накъде? Телевизорът също не работи. Броя ги на пръсти - общо пет негодни уреда. И един тотално провален почивен ден.

Разравям се по форумите – какво евентуално следва. Отговорите са единодушни – разправии с енергото, жалби, чакане, съдилища. Или по-лесният път – прежалвам щетите. Докато, четейки нечий пост, че „следващият път трябва да си направим застраховка“ се сещам, че аз такава имам! Един от онези моменти, в които съм толкова щастлива, че съм се вслушала във вечните превантивни съвети на тати. Е, почивният ден вече не е чак толкова лош, настроението е спасено. Ще изляза навън, някъде на прохладно, Витоша може би.

Ще бъде ден обратно към природата. И там има музика, различна, вярно, но хубава и спокойна. И всичко вкъщи ще е наред, като се върна...


Довереният ни партньор  Groupama е на клик или с телефонно обаждане на 0700 123 32. 
Адрес: гр.София 1124, бул. Цариградско шосе No 47А, Блок В ет.3 (вход от ул. Николай Ракитин).

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.