Следва

Editor's choice

Роди се звезда - Пенелопе Круз

Родена е на 28 Април 1974 година в San Sebastián de los Reyes, Madrid, Spain
Още като дете, за забавление на...

Beauty преди 17 години
Penélope Cruz Sánchez
<@SITE_URLstrong>Родена е на 28 Април 1974 година в San Sebastián de los Reyes, Madrid, Spain
Още като дете, за забавление на семейството, баща-търговец и майка-фризьорка, възпроизвежда рекламите от телевизията. Въпреки импровизаторския си талант, Пенелопе насочва усилията и желанието за изява първоначално към танца. Изборът и бива възнаграден и на 15 години тя печели в прослушване измежду 300 момичета. Продължава с това си призвание до първата среща със славата, когато се снима в клип на испанската група Mecano а по-късно започва и връзка с Nacho Cano член на същата.


<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>

Но първият и по-значителен филм е Belle Epoque, който печели Оскар за чуждоезичен филм. Следват Abre los ojos на Alejandro Amenábar, All the Pretty Horses, където си партнират с Мат Дейман.

Идва 1999 , срещата и с Педро Алмодовар и Todo sobre mi madre ("Всичко за майка ми" - отново Оскар за чуждоезичен филм.

2001 година след снимките на Vanilla Sky започва три годишна връзка с Том Крус, който и партнира във филма и това продължава само до срещата и с Матю Макхонъки. Свързва ги отново филм. Този път е приключенският екшън Sahara.., явно въплащението и в роли носи последици и в живота на актрисата. През май 2006, те обявяват, че раздялата е най-доброто, което могат да направят за момента... следва краткотраен флирт с Орландо Блум, любимец на немалко момичета,... и сега мястото до нашата звезда е празно, кого ли би избрала испанската муза на Алмодовар.

Но да не забравяме, Пенелопе продължава да снима и прави роли, които не остават незабелязани. През 2006 с Volver, отново филм на Педро Алмодовар , тя заедно с останалите женски образи във филма печели Best Actress ensemble award във филмовия фестивал в Кан и бива номинирана от Academy Award, Golden Globe Award, Screen Actors Guild и BAFTA. Тя е първата испанска актриса номинирана от Академията за главна женска роля.

А освен всичко изброено е жена с финес и отношение към модата. Добре подбира гардероба си и официалните представяния... John Galliano, Chanel, Versace…
А роклята и на таз годишните награди беше просто прекрасна..

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr>
<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr>
<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr>
<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr>
<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>

More from View Sofia

More Beauty