Новите АРТ лица: Августин Господинов

Провокативен е. Спонтанен. Умее да граби с пълни шепи от живота, да разпръсква настроение и най-вече да събира лято в джобовете си...

Провокативен е. Спонтанен. Умее да граби с пълни шепи от живота, да разпръсква настроение и най-вече да събира лято в джобовете си, както впрочем се казва следващото му събитие в Сердика Център. Summer city bar на ниво -1, Голямата ротонда обещава да се препълни с морски бриз на 8-ми август с начало от 19 ч., а самият автор, освен с най-новите си стихове, даде дума да се похвали и с пиратските си приключения, които вече втори месец го държат далеч от столицата.

Няма нужда от пояснения кой е той – Илиян Любомиров, съавтор на супер успешната литературна платформа Letters of the flesh, създадена заедно с Георги Белоречки, чиито последователи са малко над 16 хиляди. Засега. Първата му книга „Нощта е действие“ се разпродава в 4 тиража. Печели „Южна Пролет“ за поезия, а миналата година овърша първите места на „София Поетики“ и „Alter-Native“ в Пловдив. За момента публиката го познава с вертикална проза, непринудена, непревзета, без пунктуация и главни букви. Имаш усещането, че четеш потока на мислите му – бързи, гъвкави и безгрижни. Той успешно лепна звучен шамар на снобеещи литературоведи и псевдо-културни критикари. Поезията идва от сърцето, от чистото неподправено върнение, импулс и емоция, от детското в нас... Завършва политолигия в Берлин и сега се подвизава между нашата и немската столица, разбира се пишейки и дишайки нови трепети. Негови стихотворения са публикувани в View Sofia, в списание Страница, Литературен вестник, Открита литература, Liternet, Klaxon Press Journal и други. Подочухме за втори самостоятелен проект, а именно, че ще излезе книга с „хоризонтална проза и перфектна пунктуация“. Познавайки автора, се досетихме, че отново ще има смут и вълнения в литературните среди и искаме да сме в първите редици на информационния поток.


Коментари: 1

K
Kikik (2015/08/09 / 12:31)
Правете по-дълги интервюта с подобни интересни събеседници.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.