Следва

Pretty in The City: Симона и Ивона

Експериментално: как изглежда идеалното женско тяло в различните страни

Все едно кой какво телосложение предпочита, чисто естетически, ако говорим за идеал, на първо четене в ума прекрачват "ангелите" на Victoria`s Secret...

Body преди 8 години

Все едно кой какво телосложение предпочита, чисто естетически, ако говорим за идеал, на първо четене в ума прекрачват "ангелите" на Victoria`s Secret. Тънконогите газели с кръстчета, фини до невъзможност, общо взето се възприемат като еталон на физическа хубост. Оказва се, обаче, благодарение на съвсем скорошен експеримент, че нещата не са така еднозначни, и че в действителност съвсем различни физики се харесват в различните краища на света.

На фотографи от 18 страни е било предложено да обработят на Photoshop една и съща снимка, показвайки кой тип женска фигура се смята за най-красив в тяхната страна.

Както става ясно след действията на ангажираните естети, в различните краища на земята, еталонът за физическа привлекателност е напълно различен. В Япония, например, за да е хубаво момичето, трябва да е супер слабо, същевременно във Венецуела, колкото по-апетитни са формите на дамата, толкова по-екстра.

Доказателствата - в картинките.

More Body