Следва

Кой кой е в семейството на ретинола - продукти, хватки, стъпки

Най-якото средство против стареене на Ким Кардашян: Morpheus8 и работи ли наистина

Morpheus8 се смята за една от най-ефективните неинвазивни техники срещу стареенето на кожата. Дали наистина е така, бюти редактор на френския Vogue разказва от първо лице

Beauty News преди 10 месеца

Може и да не знаете името, но Morpheus8 вече е добре познат по целия свят, а Ким Кардашян е мега фен на авангардните козметични процедури.


Ким Кардашиян

Ким Кардашян, кралицата на козметиката със собствената си SKKN, редовно рекламира Морфеус марката в Instagram, без да има видима връзка с нея. "Опитах лазера Morpheus, за да стегна корема си, и мисля, че това е любимият ми лазер. Болезнен е, но си заслужава!" - коментира тя. След като наскоро се появява и на пазара във Франция, лазерното лечение започва да става по-широко достъпно и с по-изгодни цени. Респективно интересът към него нараства, което с пълна сила важи и за тук, в София.  

Наистина ли лечението е толкова ефективно, колкото твърди Ким?

Това медицинско изделие обещава да оформи всички зони на лицето и тялото с бръчки или увиснала кожа чрез стягащото си действие. Освен това коригира несъвършенства като белези от акне и стрии, като същевременно подобрява качеството, текстурата и тонуса на кожата.

Научно доказана технология

 

Със своята авангардна технология Morpheus8 за първи път комбинира фракционна радиочестота и микронидлинг - две техники, които вече са признати от дерматолози и експерти по красота. Първата нагрява слоевете на кожата и разпределя енергията дълбоко надолу, за да стимулира производството на колаген и еластин (отговорни за еластичността и тонуса на кожата), а втората използва тънки игли, за да стимулира дейността на фибробластите - клетките, отговорни за качеството на кожата. Всичко това води до оздравителен процес и следователно до обновяване на клетките. Може да звучи малко научно, но дългосрочният ефект е естествено ремоделиране на подкожната тъкан. Какво повече бихте могли да искате?

Сесията на живо

В салон Innerskin в квартал Маре в Париж процедурата се прилага отскоро от грижовни експерти, които обясняват подробно различните етапи на процедурата. След около 45 минути нанасяне на обезболяващ крем се прави първото минаване. Представете си глава от около 25 игли, които за част от секундата навлизат в кожата (на дълбочина до 5 мм, в зависимост от третираната зона), в комбинация с енергиен заряд, който леко ви загрява. След като приключи първото преминаване, специалистът продължава с второ, което се извършва по-повърхностно и има за цел да подобри структурата на кожата. Апаратът позволява да се правят прецизни и целенасочени настройки, за да се адаптират дълбочината на иглите и интензивността на фракционната радиочестота към всеки тип кожа и към всички зони на тялото. Параметрите се увеличават с всеки сеанс. За лицето и шията са необходими около тридесет минути, а за постигане на желаните резултати - от 3 до 4 сеанса.


Нанесете анестетичен крем под пластмасово фолио, за да осигурите равномерно проникване @thomasdelage_

Резултатите

След 4 сеанса с интервал от един месец (което съответства на процеса на регенерация на клетките) се забелязва леко подобрение в структурата на кожата - тя става по-гладка, порите се свиват, получавате по-светъл тен и някои фини линии избледняват. Въпреки зачервяването, което може да се появи след всеки сеанс, кожата обикновено реагира добре. Важно е да нанасяте лечебен крем и слънцезащитен крем SPF50 през следващите няколко дни. Оптималните резултати се виждат постепенно, тъй като тялото произвежда еластин и хиалуронова киселина. На все още млада възраст (30-те) тази процедура действа преди всичко като превантивна мярка, като забавя процеса на стареене на кожата и стимулира регенерацията на колагена, чието значение не бива да се подценява. Подобренията продължават до три месеца след последната процедура.

Вижте още >>> Какво е Daxxify и ще ни осигури ли трайна младост, както твърдят

More Beauty News