Следва

Beauty Starter: 5-минутният грим на мама Мили Макинтош

Beauty Trend Report: Нокти с шлюпки

Fashion Girls Agree: фолирани нокти сега!

Nails преди 3 години

Трендовете са динамично нещо, но един фокус обединява симпатията ни към един или друг от тях - красотата.

Ако нещо е изящно, секси, красиво и ни си иска мигновено да го повторим, значи тенденцията е и "наша", съответно я взимаме назаем и я повтаряме. В случая върху ноктите си, защото мини трендът, който показваме днес, е неимоверно нежен.

Разбира се, отново поставяме условието, че нещо, което стои перфектно някому, може и да не е нашето, но не пречи да разгледаме подробно и поне да опитаме. Още повече, че в случая с ноктите, украсени с фолио, рискът да не ни отиват, е почти сведен до минимум.

Откакто салоните отвориха врати отново, налице са стотици примери на момичета и жени, избрали за маникюра си фолирани нокти, особено във вариациите на златното.

Причината, поради която допускаме, че тенденцията изригна дотолкова, е в огромните й възможности за разнообразие - можем да направим реверанс към френския маникюр с помощта на фолио, или пък да играем ва банк и да сложим фолио върху цялата нокътна плочка, или пък да комбинираме цветове и нюанси в естетика, прилична на обожаваните от нас мозайки.

Вариантите са безкрайно много, и, чудесно, не зависят от личния стил, т.е. подхождат на всеки.

С оглед чиста доза вдъхновение, събираме чудесни примери на "фолирани" нокти, остава само да си харесате вариация и да я покажете на маникюристката си при следващото посещение. Усещате, че можете да го направите и сами? Предлагаме гид в 5 стъпки на необходимото, за да се справите и вкъщи, ще го откриете най-долу в статията. 

Ето и най-красивите:

АСИМЕТРИЯ 

Красотата на фолиото е в това, че няма нужда от съвършено прави линии, за да е ок. Напротив, леката асиметрия стои вълшебно на този маникюр. 

ЗЛАТНО-ЧЕРНО 

Фолиото винаги постига страхотен ефект, когато се касае за арт-дизайн на нокти. 

ФОЛИО И СЕДЕФ 

Парченцата златисто фолио хармонират супер нежно на линиите от седефен лак, като нюансите на седефа могат да варират, даже е желателно. Покриваме с топ лак за още повече нежност и имаме нокти, които са в състояние да отнемат вниманието дори от самите нас. Ако позволим. 

ЕФЕКТЪТ КОСТЕНУРКА 

Разбъркайте два от най-интересните маникюр тренда в една "манджа" - нокти като черупката на костенурка от едната страна и нокти, посипани с чисто злато - от другата. 

EVIL EYE

Отново две в едно принцип - фолиото служи за основата на този вечен символ - "око против уроки", като синьото е камъче, застопорено на точното място от слой ефирен топ лак. 

Л като ЛЕОПАРД, Л като ЛУКС 

Ефектът се постига с употребата на молив за рисуване на нокти, фолиото добавяме след очертаването на петънцата, колкото и както ни харесва. 

ВМЕСТО АКЦЕНТ  

За по-рошавичък ефект, залепете фолиото върху само един нокът от едната ръка и един на другата. Много небрежно, много секси. 

МЕТАЛНА СМЕС 

Жълтото злато определено води тенденцията, но едно изящно миксиране с розово злато, мед,, бяло злато или месинг върху ноктите ни се струва абсолютно оправдан естетичен експеримент. 

ОМБРЕ 

Този ефект постигаме, като поставяме фолиото от върха но нокътя надолу, докъдето можем да залепим, преди основата да е засъхнала. Отрязъкът от последния златен щрих до основата оставяме непокрит за огледален ефект. 

ШЛЮПКИ ОТ ЗЛАТО 

Поставете малки парченца от фолиото в центъра на нокътя по неговата дължина и после направете люспички наоколо, започвайки от въпросния център и разпростирайки се настрани. 

АБСТРАКТНО ИЗКУСТВО 

Съчетайте парчетата фолио с ярки акценти за доза модерно изкуство върху ръцете. 

СРАМЕЖЛИВО 

Макар че почти всеки нюанс на лак за нокти, за който се сещаме, изглежда добре в комбинация със злато, все пак, подчертано шик нещата стават с бледо-бежово-розовата палитра, наречена тук от нас "срамежлива". 

ИЗДЪЛЖЕН ФРЕНСКИ МАНИКЮР 

Френският маникюр бележи подчертано завръщане тази година, като многообразоието от трактовки е наистина грамадно. Ние харесваме много този пример. 

ЗА ОСНОВА 

Това се получава добре при онези, които имат наистина уверена ръка или поне час в добър салон. Изискването: плътно и прецизно покриване на нокътя с фолио, и после добавяне на ефект и топ. 

ЕФЕКТ НА НАПУКВАНЕ 

Тук най-важният момент е стратегическото полагане на фолиото на точните места. Така дефектът "натрошен" се превръща в ефект. 

ДА ПОГЛЕДНЕШ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ 

Когато блестим, звездните мотиви са повече от оправдани.

Купете си всичко необходимо за маникюр с фолио

Комплект "Nailed It" на Estella Bartlett (22 паунда)

Изрежете и формирайте ноктите в предпочитаната форма, като държите пинсетите в комплекта, за да ги използваме малко по-късно.

Gel Rehab базово покритие и лечение от Nails.Inc (15 паунда)

Уверете се, че ноктите ви са в топ форма, като използвате подхранваща основа. 

Лак за нокти Ballet Slippers от Essie (£ 8)

Сега нанесете любимия лак. Знаете ли, че този универсален нюанс идва с печата на одобрението на Кралицата, Нейно Величество Елизабет II

12 кутийки фолио за маникюр от Leevia (5 паунда)

Докато лакът все още е лепкав, добавете фолио към ноктите си, като използвате пинсетите от комплекта за маникюр.

Лак за нокти  - топ от Nars (16 паунда)

След изпълнението на предните стъпки нанесете тънък слой топ лак, за да фиксирате току-що украсените нокти.

More Nails