Следва

Селена Гомес за ботокса, откровено

What about възходът на целенасочено грозния маникюр

Класическият френски тихо плаче, гледайки новия си конкурент.
 

Nails преди 4 месеца

Миналата година Джулия Фокс обяви, че "грозното е на мода" и когато попаднахме на последната тенденция в маникюра, бързо си припомнихме прогнозите ѝ за света на красотата. Минимализмът и изчистените линии изглежда са застрашени от нокти, наподобяващи зъби, гъбички и гниещи мухи. 

Пионери в тенденцията са руските маникюристки Варвара (@corrosion.nails) и Диана (@raw.nailsss), които откриват призванието си в тези дизайни: "Вдъхновяват ме текстури като дървесна кора, каменeн релеф и водни петна", споделя Варвара. Тя обаче не рисува красиви дървета и морски вълни, а експериментира и създава нокти, напомнящи за вкаменелости и люспи на влечуги. Диана също използва природния свят и пресъздава спори на плесени, гъбички и счупени кости в ноктите, които прави.

Двете маникюристки отдават популярността на подобни гротескни маникюри на променящата се гледна точка за красотата: "Границите на възприемане на красотата се разширяват; днес хората са все по-привлечени от нетрадиционната естетика", разсъждава Диана.

Варвара допълва тезата ѝ, като подчертава, че хората се уморяват от така наречения “перфектен маникюр” и най-лесният начин да се откроят е да направят обратното на него.

Взаимодействието между красивото и грозното, естетичното и гротескното, винаги е било източник на вдъхновение и отправна точка за развитие. Промени по посока на “грозното” наблюдаваме не само в маникюра, модният свят също е поел по този път, макар и в по-сдържан вариант. На подиумите на Miu Miu тази година моделите бяха разрошени и с коси тип "bedhead", а при Balenciaga - с изрусени вежди и синини по лицето и тялото.

"Разбирам, че това не е нещо, което ще се хареса на всички, но се радвам, че успях да изградя общност от хора, които са готови да експериментират с естетика, която не отговаря на общоприетите стандарти", споделя Варава.

А ако тази естетика ви идва малко в повече, съветваме - Превърнете ноктите си в платно: 5 идеи за следващото посещение при маникюриста. 

More Nails