Следва

Изненада: Матю Уилямс напуска Givenchy

Balenciaga Pre-Fall 2024

За хората, които не живеят в него, Лос Анджелис е доста сюрреалистичен град 

Runway преди 4 месеца

Палмите, каньоните и златистата светлина, фасетираните лица и супер стегнатите тела, култът към Erewhon, знаковата за Холивуд бакалия. Демна, грузинецът - творчески директор на Balenciaga, не е имунизиран срещу неговата привлекателност. След представянето на шоуто си за ранната есен на 2024 в Ел Ей вчера, Демна го нарече „най-любимия ми град“, допълвайки: „цялата ми културна еволюция, докато бях тийнейджър, растящ в постсъветския вакуум, дойде от тук, чрез филмите, чрез музиката – всичко, което попивах от това място, впоследствие се превъплати в модата ми". 

Със сигурност има нещо сюрреалистично в готино облечените, предимно в черно, гости на Balenciaga, които се появиха на рояци на добре излъскания участък от булевард Windsor в Hancock Park, с онзи прочут холивудски знак в далечината. „Чувството е сякаш отиваме на погребение в слънчева Трансилвания“, изцепи колега редактор. Или като влизане във филм на Тим Бъртън, заснет в Technicolor.


Кендал Дженър, Ким Кардашиян, Бруклин Бекъм и Никола Пелц


Никол Кидман


Алтън Мейсън

Това е второто дестинационно шоу на марката в САЩ. Миналата година Демна избра етаж на Нюйоркската фондова борса, за да представи колекцията „Garde-Robe“ на Balenciaga от „престижни класически облекла“ с акцент върху шивашкото майсторство, един от неговите специалитети. Представената вчера колекция акцентира върху характера и духа на SoCal, като се започне с дрехите за гимнастика, чантите за фитнес и огромните маратонки от първите няколко визии. Велурените гащеризони, гравитиращи около Y2K и гигантските ботуши с остър връх и висок ток, които се появиха след това, вероятно са познати на читателите на US Magazine, което също може да е сред начините, по които младият Демна се е учил как се става звезда на запад. 

В онези дни, далеч преди раждането на социалните медии, папараците дебнат пред Coffee Bean & Tea Leaf. Около 2023 г., смутитата Erewhon са това, което звездите стискат в ръка. За вчерашното топ модно събитие, Balenciaga си сътрудничи с бакалията за естествени храни в Лос Анджелис. Сокът, който всички извектни хора разнасяха в ръка във вчерашната привечер, е направен отчасти с активен въглен на прах, който е толкова черен, колкото еластичното поло и тесните дънки, носени в шоуто от Бриджит Нилсен. „Не знам какво има вътре, каза Демна. - Просто исках да е черно.“

Уелнес културата е един от най-успешните експортни продукти на Лос Анджелис. Мощният саундтрак на шоуто, направен както обикновено от партньора на Демна BFRND, довърши внушението на шоуто, което, дори и да е имало такива намерения в началото, ни на-малко не се оказа фино или пък предпазливо. Напротив, и самият Демна отхвърли идеята, че е подходил с ирония към колекцията  или към самия Лос Анджелис, макар че има нещо много перверзно в хартиена торба за хранителни стоки, изработена от кожа.

Сензационните вечерни облекла - някои вероятно митновено насочени към тазвечершната гала в Музея на Академията - са толкова холивудски, колкото и останалата част от шоуто, но при тях сериозността и драмата са далеч по-уловими. Усетихме почтително кимване към Кристобал Баленсиага в изключително майсторските обеми на бялата булчинска рокля, чиято фуниевидна яка се простира точно до очите на модела. Две други рокли извикват асоциацията за посткоитални чаршафи, завързани на бюста, само дето чаршафите са от лачена кожа. Демна Гвасалия в абсолютно чист вид, както го харесваме и както той самият иска. Защото всички помним чантата като торба за боклук, която той проектира за есента на 2022 г. и показа на шоуто, което се проведе дни след началото на войната в Украйна.

Вчера гости и модели бяха в един от най-красивите анклави на Лос Анджелис, но Демна не е сляп за екстремните неравенства в града. Лос Анджелис е контрастен, но убийствено привлекателен. Характер, уловен брилянтно от едно от най-значимите имена в съвременната мода - Демна. Цялата колекция Pre-fall 2024 е в галерията > 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.