Balenciaga, мрак мой: Resort 2023

Balenciaga, мрак мой: Resort 2023

Шоуто на Balenciaga започна със звън на звънец 

Беше неделя сутринта на фондовата борса в Ню Йорк и търговците бяха заменени от Фарел Уилямс, Йе, Клои Севини, Megan thee Stallion, Франк Оушън и кмета на града Ерик Адамс. През последните няколко седмици Уолстрийт понесе доста голям удар, но сега Balenciaga е тук. Демна никога не е бягал от мрака или заплахата и това шоу не е изключение. Латексовите бодита напълно закриват лицата на моделите му - мрак, който е секси, модерен, смел, революционен, красив...

"Трябва да предизвикаме емоция“, каза той зад кулисите, носейки собствена маска, закриваща лицето му. "Живеем в ужасяващ свят и мисля, че модата е отражение на това… Мисля, че това е доста, доста нужно шоу.“ Поканата, изпратена на гостите, е дебела пачка фалшиви 100-ки. Грешка е обаче да се разглежда колекцията или нейното представяне като критика на капитализма. "Най-важното предизвикателство за всеки вид креативност е да направи продукт, който е желан, да създаде желание. Това трябва да прави модата“, каза Демна.

За да продължи да бучи желанието за разнообразната публика, което е смисълът на тези колекции от Resort сезона, шоуто беше "разделено на три части. Започна с въвеждането на нов "Garde-Robe“, който Демна описва като превъзходни класически облекла“. Предложението, каза той, е вдъхновено от подновяването на модната колекция на къщата миналата година, която е изградена върху основата на шивашкото изкуство. "Разбрах, че ни липсва този сегмент от класическия гардероб“, обясни той. Класиката тук означава костюми и палта, изрязани в огромната форма с отпуснати рамене, които станаха изключително влиятелни на всички нива на модата след този моден дебют. Сладострастни копринени жакардови блузи с лъка à la Melanie Griffith в Working Girl действаха като акомпанимент. В допълнение към вайба на 80-те години на и заплахата от реалния живот - мъж беше застрелян смъртоносно в метрото недалеч от фондовата борса малко преди шоуто да започне.

Вторият елемент на колекцията са вечерни дрехи под формата на рокли тип втора кожа с пайети и копринени тренч рокли с шлейфове, чиято върховна елегантност не беше подкопана от подплатени токчета, с които бяха носени. За разлика от тях, огромните ботушите с връзки, съчетани с много от другите визии на шоуто и моделирани от Кание, стоящ на първия ред, са забележително странни в своите пропорции.

Трета част показа сътрудничеството на Демна с adidas. Ако той се опитваше да се отърси от имиджа на Balenciaga като производител на худита от висок клас, този раздел доведе до продължаващото доминиране на категорията спортно облекло. Имаше анцузи, широки тениски, боксьорски халати и анцузи, всички носещи емблематичните ивици на Adidas, модифицирано лого на трилистника или името Balenciaga, изписано с малки букви. Голяма част от колаборацията беше достъпна за закупуване и на предварителна поръчка на Balenciaga.com веднага след шоуто.

Разположен на фона на неуспешен фондов пазар и неизбежен срив на системата, това шоу на Balenciaga е уверено, гъвкаво и малко опасно. Както винаги, самата гениалност...

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia