Следва

Най-красивите тоалети на червения килим на Academy Museum Gala 2023

Изненада: Матю Уилямс напуска Givenchy

Кой ще го наследи? 

All fashion преди 2 месеца

2023 беше не само годината на разделите в звезден план, за които си говорим тук и тук, но и още един интересен момент от историята на модата. През последните 12 месеца немалка част от големите брандове се разделиха с творческите си директори (четете още: Чемена Камали е новият творчески директор на Chloé).

Поредният пример е Матю Уилямс, който сам е освободил поста си на творчески директор на модна къща Givenchy. Уилямс създаваше дизайни за френската марка в продължение на три години. В изявление за медиите той съобщава, че сега погледът му е насочен към развитието на собствена марка - 1017 Alyx 9SM. Последните му творения за Givenchy ще бъдат мъжката и дамската Pre-fall колекции за 2024.

"Насочването на творческата посока на Givenchy беше, както съм казвал и преди, мечтата на живота ми, споделя Уилямс в изявлението. - През тези три години се стремях да увековеча наследството на Юбер дьо Живанши, като същевременно внеса собствената си творческа визия, и бих искал искрено да благодаря на модната къща за тази невероятна възможност."

От Givenchy уточняват, че "до обявяването на нов творчески директор", дизайнерският екип на модната къща ще се грижи за бъдещите колекции.

Продължаваме да следим следващите ходове на бранда и на Матю Уилямс, а дотогава ви оставяме с една от колекциите на Уилямс - ТУК

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 3 часа

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 4 часа

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 1 ден

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.