Следва

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Miu Miu

Чемена Камали е новият творчески директор на Chloé

Дизайнерката Чемена Камали е новият творчески директор на модна къща Chloé след напускането на Габриела Хърст, разкри президентът и главен изпълнителен директор на компанията Рикардо Белини

All fashion преди 6 месеца

„Изключителният творчески талант на Chemena, богатият опит и уникалната връзка с наследството и ценностите на марката я правят естествен избор за къщата. Нейната визия, вдъхновена от страстта й към марката, наистина ще въплъти уникалната ДНК на Chloé. Очаквам с нетърпение да я видя да оживява", се казва в изявлението, публикувано от Vogue Business.

41-годишна, родом от Дюселдорф, Чемена Камали работила на два пъти в модна къща Chloé в началото на кариерата си. Възпитаник на престижното дизайнерско училище Centrail Saint Martins, Чемена започва работа за марката под ръководството на Фийби Файло. Впоследствие Камали завършва магистърска степен, работи в Alberta Ferretti и Strenesse в Милано и се завръща в Chloé през 2013 г. като директор на дизайнерските проекти. Творчески директор по това време е Клеър Уейт Келър. Три години по-късно Чемена минава в Saint Laurent, където създава дамско облекло до новото си назначение.

„Сърцето ми винаги е принадлежало на Chloé. Така е, откакто влязох в тази къща преди повече от 20 години. Завръщането ми е естествено и много лично за мен“, каза Камали.

Бившият творчески директор на модната къща Габриела Хърст напусна поста си след почти три години работа, представяйки последната колекция под нейно ръководство на последната Седмица на модата в Париж. Известно е, че в бъдеще тя ще си сътрудничи с Анджелина Джоли по новия й проект Atelier Jolie.

More All fashion