Следва

Шон Макгир е новият творчески директор на Alexander McQueen

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Givenchy

Подготвяйки се за пролетно-лятната колекция, Матю Уилямсън очевидно сериозно се е замислил за промяна в текущия вектор на движение (честно казано, проблясъци бяха забелязани още предниия сезон) и затова пусна напълно необичайни за него дрехи на подиума

Runway преди 4 месеца

Не забелязахме и следа от предишното желание да пренапише Givenchy в стила на streetwear, но ясно се чу ехото на Клеър Уейт Келър (Clare Waight Keller) и самия Юбер де Живанши (Hubert de Givenchy). Усети се също далечното докосване на Карин Ройтфелд, с която Уилямсън продължава да си сътрудничи.

В полезрението ни попаднаха сатенени палта-пашкул в комбинация с бикини и найлонови чорапи (ще се върнем към тях по-късно), полупрозрачни поли с няколко слоя, бродирани с ириси, в тандем със свободно палто (в кремав нюанс), мъжки якета без яки и с необработени ръбове. Имаше и деконструкция, която Уилямсън твърди, че особено харесва: отчасти вдъхновена от изследванията на скулптурния радикализъм на Осип Задкин и Константин Бранкузи. Имаше и ботанически и флорални мотиви, дантелена гарнитура и цяла плеяда вечерни рокли. Една от тях включва панделка, която се увива около ръцете и загатва за тоалета, който Одри Хепбърн носи за фотосесия във Vogue през 1963 г.


Givenchy, Fall 2021, READY-TO-WEAR


Сред интересните неща са найлоновите чорапи, носени върху остри обувки с доста високи токчета. Ще можем да тестваме жизнеспособността на този стилен трик едва през май следващата година.

Е, нещо (или някой) най-накрая накара Матю Уилямсън да преразгледа собствените си възгледи за френската къща. Да се ​​надяваме, че това не потвърждава слуховете за преговорите на LVMH, собственикът на модната къща, със свободно пътуващия в модните води в момента Алесандро Микеле.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Acne Studios, смелост за носене

Runway преди 2 дни

Кожата и денимът са двата стълба, върху които Acne Studios се основава (и се чувства страхотно) от основаването си в края на 90-те години. Но вчерашното шоу е ясно потвърждение, че марката има какво да надгради. 

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 4 дни

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.